Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Kør selv svampetur

Svampejagt i Jørgensgård Skov med 2 svampekyndige guider fra Synnejyske Svampe. Kom med og se, hvad skoven byder på.

Info

Hvornår 
24. september 2022
10:00 - 13:00
Pris 
50
Medlemspris 
25
Afdeling/kreds 
Aabenraa

Haveselskabet inviterer på svampejagt i Jørgensgård Skov i Aabenraa i september måned. Det er en klassisk efterårsaktivitet, fordi skovbunden på den tid er mest lun og fugtig. Er du heldig, støder du måske ind i masser af gode spisesvampe, og ellers er en tur ud at lede efter dem altid en dejlig naturoplevelse uanset vejr og årstid.

Selv om der er masser af svampe i skoven, der er helt ufarlige og meget lækre, så er der også nogle, der er giftige og som vi skal undgå. Hertil får vi hjælp af 2 svampeeksperter, Birgitte Marcussen og Birger Marcussen, fra  Synnejyske Svampe, der er en lokal afdeling under Foreningen til Svampekundskabens Fremme.

Birgitte og Birger guider os på hele turen og foretager bestemmelse af alle de indsamlede svampe, så vi kan være sikre på, at det udbytte vi vender hjem med, kan blive til lækre retter.

Turen er for alle, både dem, der er velkendte med svampejagt og dem der for første gang vil have et indblik i svampenes spændende verden. Og det er for både børn og voksne. På turen skal man være praktisk påklædt med solidt fodtøj. Man skal medbringe en kurv til svampene, der ikke tåler at komme i en plasticpose. Desuden en lille kniv til at skære roden af svampene. Tag gerne kaffe med. Haveselskabet giver kage

Mødestedet i Jørgensgård skov meddeles ved tilmelding.  

Adresse 
Jørgensgård skov
Jørgensgård, nærmere ved tilmelding
6200 Aabenraa
Kontaktperson 
Ingrid Clausen
29850082
Tilmeldingsfrist 
23. september 2022
Antal deltagere 
30
Tilmeld dig her