Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Kredsudflugt til Nordfyn

I år arrangerer Christiansfeld Havekreds den fælles kredsudflugt mellem Christiansfeld og Haderslev Havekreds

Info

Hvornår 
28. maj 2022
08:00 - 18:45
Pris 
375
Medlemspris 
325
Afdeling/kreds 
Christiansfeld
Haderslev

Turen starter med opsamling på P-pladsen, Jomfrustien i Haderslev kl. 8.00. Herefter er der opsamling ved busholdepladsen på Kongensgade i Christiansfeld kl. 8.15. Desuden vil der være mulighed for opsamling på P-pladsen ved afkørsel 65, Kolding syd, ca. kl. 8.30.
Turen går i år til Nordfyn, hvor det første udflugtsmål er hos ægteparret Inger og Søren Dyrup, som bor på en nedlagt landejendom på ca. 25.000 m2 i Asperup, med kort afstand til Båring Vig. Haven er opdelt i en stor prydhave med mange forskellige rhododendron, buske og træer. Desuden er der en stor urtehave, frugtplantage og lidt skov. Haven er ca. 18 år gammel og bliver løbende fornyet, så den til enhver tid passer til ægteparrets alder. Fokus er at gøre haven så enkel som muligt, og at natur og have smelter sammen i en skøn forening. Herefter kører vi til Bogense, hvor vi skal besøge havearkitekt Jette Simonsen. Her skal vi se en villahave, hvor designet går op i en højere enhed, både når det gælder farvevalg, plantevalg, formklipning og indretning. Formålet for designeren har været at skabe ro. Vi kører herefter til Gyldensteen Strand, som er Fyns største naturgenopretnings-projekt. Et 616 ha stort område, som tidligere har været dæmmet ind er nu genskabt med en lavvandet kystlagune, en ferskvandssø og en rørskov. Her kan vi nyde vores medbragte mad og kigge lidt nærmere på den smukke natur og dyrelivet.

Ikke langt fra Gyldensteen ligger Guldbjerg Planteskole, som er målet for næste besøg. Guldbjerg planteskole er også beliggende i en skøn natur omgivet af en parklignende have med mange sjældne træer og store rhododendron. Og hvis vi er heldige, blomstrer duetræet.
Sidste stop på turen er hos Yrsa og Poul Sørensen i Ejby. Her skal vi se en landbohave med mange forskellige træer og buske. Store bøgehække deler haven op i rum, og på gårdspladsen er der bl.a. spændende middelhavsplanter. I den nordvendte have er der lidt af hvert, bl.a. gammeldags roser, hosta, dagliljer samt mange forskellige slags løg- og vilde planter i skovbunden under de store træer.

Pris for turen er 325 kr. for medlemmer og 375 kr. for ikke medlemmer. Prisen dækker bus og alle entreer. Desuden serverer vi et rundstykke til formiddagskaffen samt eftermiddagskaffe med kage. Øl og vand kan købes i bussen. Medbring selv kaffe til formiddagskaffen samt madpakke til frokost. Forventet hjemkomst i Haderslev kl. 18.40.

Tilmelding skal ske til Poul Refshauge på mail pobr@christiansfeld.tv eller på telefon 23 35 46 86

eller til Poul Pedersen på mail sfppe17@gmail.com eller på telefon 21 64 60 84

senest fredag den 20. maj 2022.

Udflugten gennemføres ved min. 35 tilmeldte.

Adresse 
Kongensgade
Busholdeplads
6070 Christiansfeld
Kontaktperson 
Poul Refshauge
23 35 46 86
Tilmeldingsfrist 
20. maj 2022