Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

At lykkes med drivhuset

Drivhuset og den spiselige have, sådan lykkes det. Med Lene Tvedegaard fra Gartneri Toftegaarden.

Info

Hvornår 
20. maj 2022
17:00 - 19:30
Pris 
Gratis, men tilmelding nødvendig på www.meremadfraegenhave.dk
Medlemspris 
Gratis, men tilmelding nødvendig på www.meremadfraegenhave.dk
Afdeling/kreds 
Aabenraa

Forud for foredraget vil der kl. 16.00 blive arrangeret en rundvisning i kolonihaverne Hjelmhaverne, der er beliggende umiddelbart op ad mødestedet. 

Vi skal snakke om såning, udplantningsplanter og dyrkning i drivhus, på friland, på altanen mv. Hvordan dyrkes de forskellige arter bedst, hvad er deres behov, og hvordan gøres det bæredygtigt. Foredraget er fyldt med gode råd, og spørgsmål fra jer er det bedste til at give afklaring.

Vi skal også tale om jord og gødning og dyrkningsbetingelser. Er det svært at dyrke økologisk, eller er det egentlig nemmere? Hvilke krydderurter trives bedst mod syd, og hvorfor. Kan vi lave permakultur i vores haver og hvorfor gøre det?

Lene Tvedegaard ejer det kendte gartneri Toftegaard, der producerer og sælger økologiske planter til den spiselige have fra drivhusbutik og netbutik. Der dyrkes hele 650 forskellige til dels unikke sorter inden for drivhusplanter, krydderurter mv.  Gartneriet tester nye sorter, og smagen prioriteres højt.   

Lene Tvedegaard er forfatter til en række havebøger, så der er basis for en god faglig snak. Lene vil tage planter med, så der kan købes lidt ind til sidst via mobile pay. Se mere på www.gartneri-toftegaard.dk.   

Arrangementet er samtidig afslutningen af foredragsrækken i Haveselskabets bæredygtighedsprojekt MERE MAD FRA EGEN HAVE, der har modtaget støtte fra Aabenraa kommunes bæredygtighedspulje. 

Der er gratis adgang til arrangementet, men tilmelding er nødvendig via www.meremadfraegenhave.dk, hvor der samtidig kan købes sandwich/vand til arrangementet. 

 

Adresse 
Skovrestaurant Skyttegården
Hjelmallé 44
6200 Aabenraa
Kontaktperson 
Tove Bøttcher
23119668
Tilmeldingsfrist 
18. maj 2022