fbpx Mariager Rosenhave | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Mariager Rosenhave

Aftentur med guidet rundvisning i Mariager Rosenhave / Rosarium

Info

Hvornår 
02. juli 2019
19:00 - 21:30
Pris 
100
Medlemspris 
75
Afdeling/kreds 
Syddjurs

Eskild Skau fra Rosenselskabet er en af de to initiativtagere til Rosenhaven, og han vil fortælle historien om, hvordan han sammen med Erik Kirkegaard Mikkelsen fik ideen til Rosenhaven, der i dag er kommunens største tilløbsstykke.  

Rosenhaven åbnede i 2016. Den er på 2000 m2 og der er 800 planter, fordelt på 400 rosensorter i alle størrelser, farver og dufte fra alverdens lande.

Da roserne er plantet efter et system, hvor de vises i en historisk og sortsmæssig sammenhæng har haven også status af at være et ’rosarium’, som Eskild Skau vil fortælle meget mere om.

Buskrosen, Rosa x Sancta, der pryder nogle af havens mange rosenbuer, er den ældste dyrkede rose, vi kender. Blandt de nyeste roser skal vi se den raffinerede røde Our Last Summer. Den er skabt af den danske rosenforædler, Rosa Eskelund, og navngivet af Ghita Nørby. Rosen har vundet et hav af internationale priser.
Der er også en rosensort betegnet 'Bizar', der kun kan ses i Mariager Rosenhave.

Rosenhaven ligger midt i Mariager ved siden af Munkholmanlægget, så det er muligt at tage derop allerede om eftermiddagen og være turist i byen, inden vi alle mødes kl. 19 i Rosenhaven.

Tilmelding er ikke nødvendig for at deltage, men hvis du vil have besked om eventuelle ændringer, så tilmeld dig allivevel.

Betaling ved indgangen. Kontant eller MobilePay. Prisen inkluderer rundvisning og flot hæfte om rosenhaven.

Spørg om evt. mulighed for samkørsel ved tilmelding.

Vi forventer at slutte omkring 21:30, men det afhænger af interessen og vejret. Man kan blive så længe man vil. Tag aftenkaffen med - der er flere muligheder for siddepladser, bl.a. madpakkehus.

Adresse 
Klostergade
ved Munkholmanlægget
9550 Mariager
Kontaktperson 
Lisbeth Rosdahl
30426416

Tilmelding ikke nødvendig

Tilmeld dig her