Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Permahaven - en bæredygtig dyrkningsform og generalforsamling

Bemærk. Foredrag er ændret pga. sygemelding fra den oprindelige foredragsholder. Nyt foredrag samme tid og sted.

Info

Hvornår 
07. oktober 2021
19:00 - 21:00
Pris 
75 kr.
Medlemspris 
50 kr.
Afdeling/kreds 
Haderslev

Vi er blevet ramt af, hvad der må være alle arrangørers mareridt, et meget sent afbud fra en foredragsholder!
Efter, at vi havde udsendt sidste nyhedsbrev, plakater var sat op på biblioteket og tilmeldinger var begyndt at komme, måtte Rikke Lock Harvig desværre sende afbud p.g.a. længerevarende sygdom.

Vi har siden arbejdet på at finde en fuldgod erstatning, så vi ikke igen skal aflyse et foredrag og udskyde generalforsamlingen.

Det glæder os nu at kunne fortælle, at det er lykkedes at overtale Christian Lykou fra Vester Vedsted til at komme og holde ”generalprøve” på sit foredrag ugen efter i Aabenraa:

”Permahaven- en bæredygtig dyrkningsform”.

Christian beskriver selv sin udvikling som permahave-dyrker således:

’Hvad der startede som en flad græsplæne med enkelte frugtræer blev til en frodig oase, der emmer af liv, nysgerrighed, farver og flor.

Det hele startede med et højbed fyldt med muld fra den lokale genbrugsstation. Det gav gode gulerødder og squash. Jeg kvitterede med grenafklip og andet haveaffald. Det gav ingen mening at have genbrugsstationen som mellemled! Jeg begyndte at tænke i kredsløb og mikroklimaer på min matrikel.

Via permakulturens tilgang til grøntsagsproduktion og kredsløb blev jeg opmærksom på, hvordan vi kan udnytte naturens og især havens kredsløb. Både drevet af nysgerrighed og lyst til at køre en have så billigt som muligt har jeg formået at skabe langsigtede kredsløb, der bl.a. handler om høst af grønt og frø, stiklingeformering og kompostering af forskellige typer.

Blandt andet ved hjælp af ”Hügelbed” og ”swales” har jeg skabt et system, hvor selv den tørreste sommer i 2018 ikke gav behov for vanding!

Jeg ser frem til at fortælle mere og udveksle ideer og erfaringer.’

 

Permakulturer er en af flere nye dyrkningsmetoder, som får omtale og berømmes i disse år. Vi var begyndt at planlægge at tage emnet op i forårets foredrag. Nu bliver det så en lidt tidligere start, på et tidspunkt, hvor årets dyrkningssæson lakker mod enden.
Men det bliver uden tvivl en god indføring i en ny begrebsverden inden for havedyrkning – så vi alle bedre kan følge med i de mange artikler, som kommer om emnet.

Derfor håber vi, at vi stadig mødes til Foredrag på Månen:

Torsdag d. 7. oktober kl. 19

  • Og til generalforsamling i kaffepausen.

Prisen for foredraget bliver uændret 50 kr. for medlemmer af haveselskabet og 75 kr. for ikke-medlemmer. Vi vil stadigvæk gerne have tilmelding på sfppe17@gmail.com , men mest af hensyn til vores planlægning.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

Adresse 
kulturhuset Bispen Bispebroen 3
Månen, Kulturhuset Bispen
6100 Haderslev
Kontaktperson 
Poul Pedersen
21646084
Tilmeldingsfrist 
30. september 2021