Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Plantesygdomme og skadedyr

Plantesygdom og skadedyr "OBS NY DATO"

Info

Hvornår 
08. marts 2022
19:00 - 21:30
Pris 
100
Medlemspris 
50
Afdeling/kreds 
Aarhus

Temaaften - Plantesygdomme og skadedyr

Til Haveselskabets Aarhuskreds første arrangement i 2022 har vi fået Haveselskabets Plantedoktor Magnus Gammelgaard til at komme og besøge os og fortælle om den nyeste viden på området. Vi skal både høre om prydhaven, køkkenhaven og et smut ind i drivhuset

Hvem ødelægger mine porrer? Hvorfor bliver min persille gul og forsvinder? Hvem æder mine gulerødder? Hvorfor er der gul-orange pletter på pæretræets blade? Hvad er det for nogle sorte klatter, der er i mine liljer?

Spørgsmålene er mange, og vi kender det sikkert alle. Det er til så stor ærgrelse, at man næsten opgiver.

Tidligere tider hvor man kunne sprøjte sig ud af problemerne er slut. I dag handler det om helt andre tiltag og nye måder at indrette sin have på. Naturens egne metoder er fremtiden og insektlivet i haven er blevet en ekstra kvalitet i havelivet. Så må vi nok også til at acceptere lidt huller i bladene og pletter på frugterne. Målet er flere gode haveoplevelser.

Magnus Gammelgaard Nielsen er uddannet Gartner og Gartneritekniker inden for havebrugsområdet.
Han har arbejdet med plantesygdomme og skadedyr inden for havebrugskulturer siden 1980 hos Danmarks Jordbrugsforskning. Nu under Århus Universitet, institut for Agro økologi.
Er uddannet på Landbohøjskolen i disciplinerne Plantepatologi og Havebrugszoologi.  Specialkurser i svampeidentifikation bl.a. hos Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS)

Du har måske mødt Magnus Gammelgaard tidligere, da han jævnligt skriver i vores medlemsblad Haven, er med til at besvare spørgsmål fra Haveselskabets rådgivning, og han har sin egen hjemmeside www.plante-doktor.dk

 

Deltagergebyr bedes indbetalt på MobilePay 751225

Adresse 
Væksthusene i Botanisk Have, Aarhus
Peter Holms Vej
8000 Aarhus C
Kontaktperson 
Hans Hviid
31522939
Tilmeldingsfrist 
3. marts 2022
Antal deltagere 
50
Tilmeld dig her