Gå til hovedindhold
Arrangement - Kurser og workshops

Podekursus

Nu har du igen mulighed for at lære at pode dine egne frugttræer

Info

Hvornår 
03. marts 2022
18:30 - 21:30
Pris 
225
Medlemspris 
175
Afdeling/kreds 
Sydvestsjælland

Haveselskabet har truffet aftale med Podemesteren Boi Jensen fra frugtræplanteskolen "De gamle sorter" om en undervisningsaften, hvor man helt fra bunden kan lære at pode frugttræer.

Tilsvarende kursus foregår i Københavnsafdelingen og i Roskilde/Køge henholdsvis d.1. og 2. marts. Se under arrangementer

Der er nu noget særligt ved selv at kunne pode sine egne frugttræer og du er meget velkommen til at medbringe podekviste fra et udvalgt træ, måske et du husker fra barndommen og vil bevare ud i fremtiden.

Ud over den grundlæggende teori vil du for mulighed for at øve dig i praksis. I første omgang øver vi os på pilekviste, men når vi føler os dygtige nok, vil vi kaste os over de rigtige grundstammer og podekviste. Boi Jensen medbringer alt hvad du behøver af knive, podevoks, sakse mv. og ligeledes et bredt udvalg af æblesorter, især de lidt ældre af slagsen. Der vil være mulighed for at fremstille 2 frugttræer som du kan tage med hjem og plante i din have. På kurset er der mulighed for at købe alle mulige remedier til podning herunder grundstammer. Skal du bruge grundstammer i større antal, vil det være en god ide at kontakte Boi i forvejen. Inkluderet i prisen er også kaffe og kage i pausen.

For at undgå smitte bladt deltagerne vil vi kræve at kursisterne er i besiddelse af gyldigt Coronapas som tjekkes ved indgangen. Følg i øvrigt med her på siden for at se om der kan forekomme aflysning.

Adresse 
Forsøgsvej 1
Forskningscenter Flakkebjerg
4200 Slagelse
Kontaktperson 
Magnus Gammelgaard Nielsen
22283347
Tilmeldingsfrist 
27. februar 2022
Antal deltagere 
30
Tilmeld dig her