Gå til hovedindhold
Arrangement - Kurser og workshops

Podekursus

Podekursus med teori og praksis.

Info

Hvornår 
24. februar 2020
18:30 - 21:30
Pris 
200
Medlemspris 
150
Afdeling/kreds 
Thy

Boi Jensen har planteskolen ”De gamle sorter”, i nærheden af Holstebro  www.de-gamle-sorter.dk.

På kurset vil der være teori og derefter fremstiller deltagerne selv 2 frugttræer, til at tage med hjem i haven. Ønskes flere podekviste/grundstammer så kan de bestilles hos Boi.

Du lærer hvordan nye træer laves ved at skære og binde podekviste og grundstammer af æble, pære eller blommetræer. Der er masser af mulige kombinationer, hvor Boi kommer ind på fordele og ulemper ved forskellige valg.

Hjælpematerialer:  kniv, helst en podekniv, der kun er slebet på den ene side. Det er nemmest at lave et helt lige snit med en podekniv, en ganske almindelig hobbykniv kan også bruges, hvis du bare vil lave få træer, derudover bruges bast og voks.

Boi medbringer alle materialerne (incl. podeknive) men der er også mulighed for selv at medtage podekviste, hvis du har et specielt træ, der ønskes formeret.

Podningen af nye træer laves normalt i tiden februar til april og træerne kan plantes ud med det samme, hvis det er få styk - kan de evt. sættes i drivhus - eller under plast, hvis det haster med at få træerne store. For at plante dem på friland omkring 1.4..

Der plejer normalt at gå mindst 5 år før træerne giver frugt, men i enkelte tilfælde sker det før.

Adresse 
Koldby Skole, Formningslokalet
Limfjordsgade 9
7752 Snedsted
Kontaktperson 
Hanne-Lis Lovmand
40966818
Tilmeldingsfrist 
17. februar 2020