Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Præriebed i Nordsjælland

Kør selv tur til Danmarks største præriebed i Nordsjælland

Info

Hvornår 
06. august 2019
18:30 - 20:30
Pris 
0
Medlemspris 
0
Afdeling/kreds 
Sydvestsjælland

Arrangementet er et samarbejde med Nordsjællands- og Sydvestsjælands afdeling af Haveselskabet. 
Det er lykkedes at få ejeren af et 1000 m2 stort præriebed syd for Helsinge, til at holde åbent så vi kan se den nye trend inden for staudeplantning. 
Plantningen er udtænkt og udført af plantedesigner Finn Bruun og landskabsarkitekt Thomas Høvsgaard Vejsnæs i efteråret 2017. Idégrundlaget er inspireret af naturens vilde blomsterenge hvor de nu måtte findes. Inspirationen er hentet fra den nye plantetrend anført af Hollænderen Piet Oudolf, der går under navnet "Den Holandske staudebølge".
Den nye plantestil i præriehaven åbner sig mod de omkringliggende marker og giver fri udsigt til landskabet omkring ejendommen, hvilket netop var ejerens intention. Herved bevares den smukke udsigt til naturen, de gamle skel og træer, samt et par remiser der gennem tiderne er beplantet.
Prærien består af 137 forskellige blomsterplanter og 50 forskellige prydgræsser. Planteliste kan udleveres efter ønske.
Finn Bruun vil fra kl. 18:30 vise rundt og fortælle om projektet - især om planterne. Han vil også medbringe nogle prærieplanter til et lille plantesalg på stedet.

Adresse 
Helsingevej 105
3200 Helsinge
Kontaktperson 
Finn Bruun
22143119

Tilmelding ikke nødvendig

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.