Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Ringkøbing - den vildeste by

Kom og hør hvad Ringkøbing-Skjern Kommune gør som en del af Danmarks VILDESTE Kommune konkurrencen.

Info

Hvornår 
24. august 2021
19:00 - 21:00
Pris 
0
Medlemspris 
0
Afdeling/kreds 
Ringkøbing

 

 

Hjælp til vores skrantende dyreliv i private haver og på offentlige arealer 

Kom og hør hvad Ringkøbing-Skjern Kommune gør som en del af Danmarks VILDESTE Kommune konkurrencen, få en planteplan med hjem på nogle af kommunens blomsterbede, samt info om hvordan du kan få flere sommerfugle og bier i din have. 

Arrangementet finder sted i Rådhushallen d. 24. august kl. 19 til 21, og for at overholde coronareglerne er der kun plads til 75 gæster. Tryk her for tilmelding - Husk at skrive antal og er allerede muligt på nuværende tidspunkt, så det er først til mølle.  
Selve arrangementet er et samarbejde med Haveselskabets kreds i Ringkøbing og Omegn og Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor gode kræfter forenes i at fortælle om, hvad der sker på kommunens arealer og sprede vildt gode ideer til kommunens borgere. 

Samarbejdet med Haveselskabet er helt i tråd med Danmarks VILDESTE Kommune, da Haveselskabet arbejder for at fremme forståelsen for en mangfoldig anvendelse af haven. Haveejerne kan gøre en forskel for biodiversiteten og skabe gode vilkår for dyre- og planteliv. ”Flere og flere haveejere er de seneste år blevet opmærksomme på, hvor stor forskel de selv kan gøre ved at styrke biodiversiteten i egen have. ”Vi får rigtig mange henvendelser i vores haverådgivning fra haveejere, som gerne vil invitere dyrelivet indenfor og give det gode vilkår i haven”, siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet og fortsætter, ”Haveselskabets rådgivning får spørgsmål om alt fra insektvenlige planter og kvashegn til pindsvin til nye kompostmuligheder og giftfri bekæmpelse af sygdomme og skadedyr. Og haveejerne har tydeligvis taget mangfoldigheden og den bæredygtige dagsorden til sig”. 

Ringkøbing-Skjern Kommune har tilmeldt sig konkurrencen udskrevet af Miljøministeriet og udstedt i februar 2021. Den løber frem til efteråret 2022 og i løbet af perioden, bliver udvalgte projekter og initiativer i de deltagende 92 kommuner filmet af DR til anden sæson af serien ”Giv os naturen tilbage”. ”Konkurrencen handler om at gøre en forskel for naturen. Med konkurrencen bliver der sat fokus på, at alt for mange arter og deres levesteder er i tilbagegang med fare for at uddø. Forskere taler om, at vi er i en regulær biodiversitetskrise, hvor arter forsvinder ualmindeligt hurtigt” siger Julie Marie Søby, Naturmedarbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune. ”I anledning af Miljøministeriets fokus på den alvorlige problemstilling vil vi i kommunen give naturen en tiltrængt, hjælpende hånd og arbejde for, at naturen i Ringkøbing-Skjern Kommune får mere plads”, afslutter Julie Marie Søby. 

På selve aftenen kan du få svar på, hvorfor nogle offentlige arealer er blevet ”langhårede”, hvorfor det ”roder” nogle steder i skovene og selvfølgelig, hvordan du kan bidrage til hjælpearbejdet hjemme hos dig selv. Undervejs vil der være en kaffepause, hvor kan du lægge dine ideer til de kommunale områder i en idékasse. Undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål til kommunen.  

Vel mødt! 

Adresse 
Ved Fjorden 6
Rådhushallen
6950 Ringkøbing
Kontaktperson 
Sanne Paludan
21191002
Antal deltagere 
75