Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Rododendron uden spagnum

Kan man dyrke rododendron uden spagnum? Vi kan godt afsløre at svaret er: Ja! Sten Porse giver os "opskriften"...

Info

Hvornår 
10. april 201819:00 til 22:00
Pris 
100,00
Medlemspris 
75,00
Afdeling/kreds 
Holstebro

Rododendron uden spagnum

Tirsdag den 10. april kl. 19 i Valgmenighedens Hus, Skolegade 32, Holstebro.

Kan man dyrke rododendron i haven uden brug af spagnum? Det vil pensioneret faglærer på Dansk Center for Jordbrugsuddannelse, Sten Porse give et bud på denne temaaften om surbundsplanter. Vi kan godt afsløre at svaret er: Ja!
I sit indlæg vil Sten Porse demonstrere, hvordan man kan lave en virkelig god jord til surbundsplanter uden spagnum overhovedet.

Og hvorfor så det? Jo dels kan man købe sig fattig i spagnum, dels har der i de senere år været kritisk fokus på udvindingen af spagnum fra højmoser i både Danmark og det øvrige Europa.
Højmoserne er en vigtig (men desværre truet) naturtype, som binder tonsvis af CO2, så længe den ligger urørt i højmoserne. Men når spagnummen graves op og bruges i haverne frigives CO2’en til atmosfæren, i takt med at spagnummen omsættes.
Alene i Danmark bruges der over 200.000 tons spagnum om året!
Og hvis man nu kan opnå samme frodige resultat i surbundsbedet uden, hvorfor så ikke. Steen Porse vil i sit indlæg fortælle om alle slags surbundsplanter. Hvilke biotoper vokser de naturligt i? Hvad kan man bruge i stedet for spagnum. Hvilke krav stiller spagnumfri dyrkning til haveejeren. Og så vil han fortælle en hel masse om plejen af de forskellige surbundsplanter og de bede, de står i.
Sten Porse har gennem årene været en flittig skribent – dels som medforfatter på en række havebøger, dels med indlæg på Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmeside Havenyt.
Entre: 75 kr. for medlemmer. 100 kr. for øvrige. Incl. kaffe og brød.
Ingen tilmelding.
 

Adresse 
Valgmenighedens Hus
Skolegade 32
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Tage Vestergaard

Tilmelding ikke nødvendig

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele. Gå ikke glip af det store rosentema i juni-nummeret af HAVEN.