Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Roser, roser, roser

David Austin og hans roser.

Info

Hvornår 
19. februar 2020
18:30 - 20:30
Pris 
150 kr
Medlemspris 
100 kr
Afdeling/kreds 
Aalborg
Hals
Hammer Bakker
Nibe
Midthimmerland

David Austin og hans roser

”En rose så jeg skyde op af den frosne jord...” Roser er skabt til at forundre og betage. De blomstrer langt ind i vores kulturhistorie. Bag de smukkeste varianter står den kendte, engelske rosenavler David Austin. Kom til foredrag om manden, der dedikerede sit liv til den tornede skønhed.

Bliv blomsterbetaget, når Jens Otto Pedersen fra Det Danske Rosenselskab tager os med på en rejse gennem David Austins forædlingsarbejde, hvor han blandt andre skabte den engelske rose, også kaldet Austin rosen med det fyldige blomsterhoved og den vidunderlige duft. Bukettens dronning.

Vi skal høre om Austins tidligste forædlinger, om grupperingen af Austinroser og nyde 200 rosenbilleder. Med fokus på 50 udvalgte roser fra de seneste 10 år hører vi, hvordan rosernes navne og kulturhistorien går op i en højere enhed. Hvordan hænger rosenavne sammen med kongelige og kendisser, og hvad er deres tilknytning til litteratur og poesi?

Jens Otto Pedersen er sekretær i Det Danske Rosenselskab. Selv bor han på gården Trappendal i Hejlsminde, også kendt som virkelighedens Torneroseslot. Et liv med roser har ført hans interesse mod den nu afdøde engelske rosenavler David Austin, hvis liv han gennemgår i et billedforedrag.

BILLETTER købes gennem https://fokus-folkeoplysning.dk/kurser/dofov2holdvisning?katalog=aktivt-katalog&kategori=groenne-fingre&hold=50919

Arrangementet er i samarbejde med Kulturklub Fokus og Haveselskabet Hals, Haveselskabet Hammer Bakker, Haveselskabet Nibe og Haveselskabet Midthimmerland.

 

 

Adresse 
Foredragssalen Medborgerhuset Aalborg
Rendsburggade 2
9000 Aalborg
Kontaktperson 
Helga Hald
40152136

Tilmelding ikke nødvendig