Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Slip haveglæden løs med Lotte Bjarke

Slip haveglæden løs med Lotte Bjarke

Info

Hvornår 
12. marts 201919:00 til 22:00
Pris 
120,00
Medlemspris 
75,00
Afdeling/kreds 
Holstebro

Slip haveglæden løs

 

Haveglæde kan ikke købes for penge. Den skal slippes løs med fingrene i jorden, dufte i næsen og fuglefløjt i ørerne. Så er det slet ikke så svært, det der med haven.

 

Med udgangspunkt i sin havebog, Slip haveglæden løs – fryd, facts og fiduser, sætter Lotte Bjarke havepoliti og løftede pegefingre til vægs. For hvem har egentlig bestemt, at der ikke må være tusindfryd i plænen, at der skal være bar jord mellem buskene, og at grøntsager skal dyrkes på række og geled?

Lotte Bjarke deler ud af sin egen haveglæde, der på uhøjtidelig vis favner hele haven og alle naturens små mirakler, der hører med til at være haveejer. Det vigtige er, at haveejeren er glad for sin have. Så er det nemlig en god have. Det er lidt ligesom med kæresten: Hvis man elsker den, er den perfekt, og den blomstrer op, når bare man hygger lidt om den. Definer dine egne havedrømme og glem perfektionisterne.

 

Lotte Bjarke gør op med begrebet den nemme have. Det handler jo i virkeligheden ikke om, at haven skal være nem. Det handler om, at haven skal være et dejligt sted, hvor vi længes efter at være. Et frirum til nydelse og afslapning – og sund motion - hvor vi for en gangs skyld kan gå offline og bare være os selv, mens vi hygger os med terapeutisk lugearbejde og andre havesysler.

 

Lotte Bjarke viser billeder fra en lang række haver i ind- og udland, der har inspireret hende og gennem årene har betydet, at den private have løbende har forandret sig efter princippet: Man bliver heldigvis aldrig færdig med sin have. Hun giver samtidig eksempler på, hvordan hun selv griber sagen an, når behovet for et nyt bed melder sig.

 

Lotte Bjarke er uddannet hortonom og har gennem 20 år givet gode, jordnære haveråd i danske magasiner og på havebloggen www.helthenihaven.dk. Desuden er hun redaktør for fagbladet Gartner Tidende.

 

 

 

Adresse 
Skolegade 32
Valgmenighedens hus
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Karen Margrethe Hartvigsen
30134325

Tilmelding ikke nødvendig

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN sætter her i februar fokus på stauder: Så dem selv, skab forrygende bede, stauder til kanten og stort portræt af vortemælk. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.