Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Sommertur 2019

På sommerturen besøges haver i Viborg, Ryde og Vridsted ved Vinderup samt en planteskole. Aftensmad i Hagebro.

Info

Hvornår 
15. juni 2019
08:00 - 19:30
Pris 
450 kr
Medlemspris 
400 kr
Afdeling/kreds 
Mariager Fjord

Sommertur 2019  -  vi ta’r vest på…

På årets sommertur aflægger vi besøg i Viborg, Ryde og Vridsted ved Vinderup samt Hagebro. Vores første stop bliver ved Viborgsøerne, hvor vi nyder vores medbragte formiddagskaffe. På stedet er der en overdækket plads og toiletter. Efter kaffen besøger vi Sonja Kjærs have. Denne have har ingen græsplæne, men små stenbede, surbundsbed, højbede, stier og hyggekroge.

 Næste stop på turen er i Ryde i Gartnerhaven, som er 15.000m2 stor. Haven blev påbegyndt i 2005, og dele af haven er stadig under opbygning. Haven bærer præg af, at der bor en travl familie, men planteglæden er stor. Haven er opdelt i mange forskellige rum og der findes stor variation af planter og blomster. Ejeren Majbritt Møgelbjerg har medvirket i haveudsendelser på tv midtvest. Hun viser rundt og fortæller om haven. Vi spiser vores medbragte frokost i haven eller i et stort telt.

Bruuns have er tredje have på turen. Denne have er en spændende landbohave på 7000 m2, inspireret af den engelske cottage stil, hvor ejerne forsøger at have en afslappet stil med mange haverum. I haven er der mange siddepladser, og her får vi serveret eftermiddagskaffe og kage.
Der er en fantastisk udsigt ned over engen til Karup å, som giver et dejligt rum til haven, og hvor dådyr, rådyr, ræve, fasaner, duehøge og fiskehejre lever.
Der er pergola, orangeri og drivhus.

Ikke langt fra Bruuns have gør vi holdt ved Egebjerg Planteskole. Her opholder vi os et stykke tid, før vi fortsætter til Hagebro Kro, hvor vi indtager aftensmaden, inden vi vender tilbage til startstedet i Hobro.

Adresse 
H.I. Biesgade 4,
Hobro Busterminal
9500 Hobro
Kontaktperson 
Kasseren
42531727
Tilmeldingsfrist 
1. juni 2019