fbpx Sommerudflugt Vejle/Horsen | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Sommerudflugt Vejle/Horsen

Bustur til Vejle / Horsens området, vi besøger 5 smukke haver - kom med!

Info

Hvornår 
17. august 2019
08:00 - 19:00
Pris 
400
Medlemspris 
250
Afdeling/kreds 
Esbjerg

Turen går til Vejle - Horsensområdet, hvor vi skal se flere forskellige haver:

Have-Idyllen
Besøg en have der er skabt med helt egne ideer, med vægt på linjer, perspektiv og balance. Inspirationen er hentet fra mange af ejernes besøg hos andre danske haveejere og deres paradisiske perler. Der er flere klippede planter i runde former, som er med til at skabe ro. Havedam, højbede, buede græsarealer, havepavillon, drivhus og "grill- hytte" er også med til at skabe det dejlige havemiljø.
Der er plantesalg i haven.

Skovtur i haven
En unik have med mange bede, græsser, sten og formklippede træer og flere vandhuller, hvori der er Koi karper i det ene. Bedene er tilplantet med rhododendron, azalier, spændende formklippede træer og buske samt diverse stauder, det meste jord er plantet til med bunddække. Der er en hyggelig grillhytte og flere siddepladser rundt omkring i haven, hvor vi kan spise vores frokost.
Der er en lille butik med bl.a. salg af krukker i haven.

Romantisk landsbyhave
Beliggende ved Søvind kirke ligger en romantisk landsbyhave, opdelt i mange rum og med 300 m2 sø og en rindende bæk. Der er en stor køkkenhave med højbede, drivhuse, høns, voliere og pergolaer. I haven findes også en del pileflet og mange hyggekroge. Haven bærer præg af interesse for mange gamle ting blandt andet i zink.

By Helle Nørby
Helle er keramiker og har både have, værksted og butik samlet på ejendommen. Have er lille, frodig og opbygget med en simpel struktur. ”Jeg er meget blomsterinteresseret og jeg bruger haven til eksperimentarium for blomstersammensætninger og afprøver hvert år nye stauder”. 
Belægningen er - i sagens natur- et vigtigt element i haven. Den giver ro, og mulighed for at afprøve nye udsmykningssten og andre ting fra værkstedet” fortæller Helle.
Haven har været vist i medlemsbladet Haven.
Der vil være mulighed for at købe keramik og forkobrede blomster.

Lille Malunds have
Vi slutter af med en rundvisning og mulighed for at gå på egen hånd i Lille Malunds have, en 3 tdr. land stor landbohave anlagt over ca. 50 år. Unik er plantesamlingen, som udgør mere end 10.000 forskellige planter. Fantastisk have, hvor der er rig mulighed for at hente inspiration til både små og store haver.
Der er også en spændende planteskole.

Husk selv: frokost og drikkevarer.
Der er bænke og borde med i bussen til de steder, hvor det er nødvendigt.

Sted: Opsamling i Esbjerg ved Rådhuset kl. 8.00 og Korskroen kl. ca. 8.15

Bindende tilmelding senest: 13/8, der er max. plads til 50 i bussen så der er "først til mølle"- princippet for tilmelding, derefter bliver kørsel evt. i private biler.

Pris: 250 kr. - inkl. bus, entreer, kaffe og brød, ikke-medlemmer 400 kr.

 

Adresse 
Esbjerg Rådhus
Torvegade
6700 Esbjerg
Kontaktperson 
Tilmeldingsfrist 
13. august 2019
Antal deltagere 
50
Tilmeld dig her