Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Storkenæb og Phlox

Foredrag v/ Birgitte Husted fra Vemb Der er floks og storkenæb til ethvert sted i haven.

Info

Hvornår 
14. maj 2019
19:00 - 22:00
Pris 
100
Medlemspris 
50
Afdeling/kreds 
Esbjerg
Varde

Floks og nye storkenæb:

Vi ser billeder fra flokshaver i England og Tyskland, bl.a. Karl Foersters have i Potsdam, og vi hører om tyske og hollandske floksforædlere. Karl Foerster, der har givet os så mange gode høstfloks, udtalte de berømte ord: “ En have uden floks er ikke blot en fejltagelse, men en synd mod sommeren”! Der er floks til ethvert sted i haven, og vi ser på dem til sol såvel som på dem til skygge. Floks og deres bestøvere, sommerfuglene, hører vi om, ligesom opformering, dyrkning og pasning af floks naturligvis også er med i aftenens program. 

Efter kaffen er det storkenæb med fokus på nye sorter, der er kommet efter, at Birgittes spændende bog om storkenæb udkom. Vi besøger Det Kongelige Engelske Haveselskabs have, Wisley, hvor den store afprøvning af storkenæb fandt sted 2002-2006. ”Er du i tvivl? – så plant en storkenæb,” sagde den engelske havebogsforfatter Margery Fish. Det er et godt råd, for alle kan dyrke storkenæb, og der er storkenæb til ethvert sted i haven. I foredraget hører vi om storkenæb til sol, til skygge, til fugtige såvel som til tørre steder, ligesom vi kikker på de små nuttede til stenbedet.

Der er plantesalg af mange spændende og anderledes planter.

Adresse 
Jerne sognehus, Møllebakken 2
6705 Esbjerg Ø
Kontaktperson 
Helene
26257027
Tilmeldingsfrist 
12. maj 2018
Tilmeld dig her

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.