Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Tur til have og galleri

Besøg hos Gitte Glas, hos Smedbakkens Jern og i en have, hvor børn- og voksenhave smelter sammen i et univers.

Info

Hvornår 
15. august 2021
10:30 - 14:00
Pris 
140 kr
Medlemspris 
70 kr
Afdeling/kreds 
Måbjerg

Det vil være en stor fordel både for deltagere af arrangementet og for Måbjerg Kreds, hvis du betaler, inden du kommer til arrangementet. Så undgår vi kø ved "billetlugen". Ved betaling SKAL du opgive navnet på den person, billetterne er bestilt til. Du kan overføre penge via netbank til kredsens kontonr. 76001104306 og huske at skrive dit navn på. Overførslen SKAL være foretaget senest dagen inden arrangementet.

Du kan også betale via mobilpay på vores nye nummer, som er 1581NA.

Vi modtager stadig betaling ved indgangen.

 

Hvis du ikke er medlem af Måbjerg Kreds, bedes du medbringe dit medlemskort til Haveselskabet.Tak for denne hjælp.

 

Søndag den 15. august mødes vi hos Gitte Glas/ Smedebakkens Jern, Holstebrovej 19, Vinderup kl. 10.30.

Vi skal besøge Gittes glasværksted og forretning. Måske kan nogen huske Gitte fra den tid, da hun havde stand ved Måbjerg Kreds' julemarked. Det er nogle meget smukke ting, Gitte laver, og der er et rigt udvalg i alt fra skåle, glas og figurer til julepynt.

På samme adresse har Gittes mand firmaet Smedebakkens Jern, som forhandler mange ting i jern, vi kan bruge til at pynte i haven. Ligeledes forhandler han forskellige galvaniserede ophæng til haveredskaber o.lign.

Parret vil fortælle om de to virksomheder, og der bliver lejlighed til at handle.

Bagefter tager vi på besøg hos Line Eliassen og Thomas Tanderup, Sevelvej 26, Vinderup. Der er parkering ved skolen lige på den anden side af vejen.

Vi skal besøge en have tilhørende en travl børnefamilie, hvilket vi ikke oplever ret tit.

Haven bærer i den grad præg af, at der både er plads til børn og voksne uden at der bliver gået på kompromis.

Vi kommer først til forhaven, hvor vi møder flere store, beplantede krukker og cementfade. På turen om til haven kommer vi forbi nogle af Lines kreative stilleben, inden vi ankommer til sørøverland. Det første man lægger mærke til i haven er nok det store sørøverskib til de to livlige drenge. Det er helt igennem hjemmelavet og er et yndet legested.

Man skal dog ikke glemme den lækre terrasse, der ligger med udgang fra stuen. Den er i 1. sals højde, og har beplantning af hostaer under. Haven indeholder surbundsbede, en lille køkkenhave og en lille frugthave. Omkranset af trådhegn beplantet med kaprifolier er der en dejlig bålplads med plads til den aktive familie.

På grunden lå der oprindeligt en stor værkstedsbygning. En del af den er nu lavet til overdækket lounge med bløde møbler og masser af sjov nips. Bygningen er i dag beklædt med rå brædder, og en anden del indeholder bar med døre ud til haven. En sidste del har Thomas bevaret som værksted.

Og et værksted må han have. For Line er meget kreativ og fuld af gode ideer. Dem udfører de så i fællesskab med Thomas som håndværker.

I denne dejlige have skal vi have pølser og drikkevarer, og hvis du SELV MEDBRINGER KAFFE, så sørger Måbjerg Kreds for brødet.

Adresse 
Holstebrovej 19
Gittes Glas
7830 Vinderup
Kontaktperson 
Pia Eliassen
24434405
Tilmeldingsfrist 
10. august 2021
Tilmeld dig her