Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Udflugt til Medicinhaverne og Troensehaven/AFLYST

Sommerudflugt i bus til Medicinhaverne på Langeland og Troensehaven på Tåsinge

Info

Hvornår 
26. juni 2021
08:00 - 19:00
Pris 
450
Medlemspris 
350
Afdeling/kreds 
Aabenraa

Medicinhaverne

er en botanisk have for medicinske planter. Langelands frodige jord og milde klima er afsæt for viden, historie og læring. En væsentlig del af den moderne medicin har sin oprindelse i planter. Medicinens historie er en spændende fortælling - fra tidligere tiders magi til vor tids moderne videnskab. Grænsen mellem, hvad der er medicin, og hvad der er fødevarer, er mere og mere flydende. Forskning viser, at nogle grøntsager indeholder store mængder bioaktive stoffer med medicinske egenskaber. F.eks. reducerer broccoli visse former for kræft.

I alt der der anlagt seks runde medicinhaver med hver sit tema: 1) Åndedræt og kredsløb, 2) Urin- og kønsveje, 3) Fordøjelse, stofskifte og ernæring, 4) Infektioner og Hildegard af Bingens have, 5) Nervesystemet og bevægeapparatet, 6) Sanseapparatet. Hver have er på 800 kvm, og de er omgivet af over 70 forskellige træsorter med medicinsk betydning. Haverne passes af 40-50 frivillige, som mødes hver tirsdag. Også det administrative arbejde foregår frivilligt. 

Troensehaven

er beliggende i Grønnegade i Troense, som er kendt for sine meget gamle huse og store haver. Husene blev opført til fæstehusmænd under Valdemars Slot i 1700-tallet, og alle fik et stykke jord, som var nok til at drive lidt landbrug. Senere ernærede beboerne sig specielt ved frugtavl, da husene blev beboet af skibsbyggere, skippere og sømænd. På deres togter sydpå tog de eksotiske planter med hjem, og i dag er det stadig de eksotiske planter og frugttræer, som er grundstenene for haverne i Grønnegade. Troensehaven blev bygget op med respekt for historien og omgivelserne. Haven er på 3.200 kvm og opdelt i flere haverum med forskellige oplevelser. Mange af havens planter er fremavlet gennem frøformering, stiklingeformering, podning etc., men også aflæggere fra naboer, familie og venner. I haven er der en rig variation af arter inden for stauder, roser, urter, buske og træer, også de eksotiske. Der bydes på kaffe og kage i haven. 

Adresse 
Madevej
6200 Aabenraa
Kontaktperson 
Oluf Hansen
61282504
Tilmeldingsfrist 
23. maj 2021