fbpx Blærespiræa - nem og robust | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Blærespiræa 'Diablo'
Blærespiræa 'Diablo'. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Blærespiræa - nem og robust

Blærespiræa er både smuk og nem.
25. november 2009

Blærespiræa er både robust og nøjsom, og den fås i flere attraktive farver bl.a. Physocarpus opulifolius ’Diabolo’, der har mørkerøde blade, hvide blomster og røde frøstande.

Busken bliver 2-3 meter høj, og den trives i både sol og skygge. Busken får sig den smukkeste farve i sol eller let skygge.

Udpræget prydbusk

En anden sort hedder Physcarpus opulifolius ’Diable D’Or’. Den er en udpræget prydbusk, som også er robust og nøjsom. Busken bliver 1,5-2 m høj og næsten lige så bred.

Den trives i fuld sol til halvskygge, men du får den kønneste plante med de bedste løvfarver i fuld sol. Bladene er orange til kobberfarvede i udspring, senere mere rødbrune til purpurfarvede.

Er det udelukkende løvfarven, du går efter, skal du klippe busken tilbage hvert 3.-4. år, fordi farven bliver kraftigst på unge grene. Midt på sommeren får busken, cremehvide, halvkugleformede blomsterstande. Frøstandene, der kommer senere, bliver klart røde

Egnet til hegn

Physocarpus malvaceus ’Pyso’ er udvalgt på grund af gode egenskaber til læ og hegn. Den er sund, hårdfør, vindstærk, og den tåler skygge og konkurrence fra træer.

Blomsterne er hvidlige, og frugterne brunlige. Den er lavere (2-3 m) og tættere end P. opulifolius.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.