Gå til hovedindhold
Blærespiræa 'Diablo'
Blærespiræa 'Diablo'. Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Blærespiræa - nem og robust

Blærespiræa er både smuk og nem.

Blærespiræa, Physocarpus, er en både robust og nøjsom busk, og den fås i flere attraktive farver, bl.a. Physocarpus opulifolius ’Diabolo’, der har mørkerøde blade, hvide blomster og røde frøstande.

Busken bliver 2-3 meter høj, og den trives i både sol og skygge. Busken får den smukkeste farve i sol eller let skygge.

Udpræget prydbusk

En anden sort hedder Amerikansk bladspiræa, Physocarpus opulifolius ’Diable D’Or’. Det er en udpræget prydbusk, som også er robust og nøjsom. Busken bliver 1,5-2 m høj og næsten lige så bred.

Den trives i fuld sol til halvskygge, men du får den kønneste plante med de bedste løvfarver i fuld sol. Bladene er orange til kobberfarvede i udspring, senere mere rødbrune til purpurfarvede. Er det udelukkende løvfarven, du går efter, skal du klippe busken tilbage hvert 3.-4. år, fordi farven bliver kraftigst på de unge grene.

Midt på sommeren får busken, cremehvide, halvkugleformede blomsterstande. Frøstandene, der kommer senere, bliver klart røde.

Egnet til hegn

Katostblærespiræa, Physocarpus malvaceus ’Pyso’ er udvalgt på grund af gode egenskaber til læ og hegn. Den er sund, hårdfør og vindstærk, og den tåler skygge og konkurrence fra træer.

Blomsterne er hvidlige og frugterne brunlige. Busken er lavere (2-3 m) og tættere end P. opulifolius.

Annonce