Gå til hovedindhold
Blomstrende kirsebær i Haveselskabets Have
Foto: Gusta Clasen
Artikel for alle

Blomstrende kirsebær i Haveselskabets Have

Når den japanske kirsebær står i blomst i Haveselskabets Have i foråret, er man sikker på, at foråret har fået rigtig fat, og sommeren ikke er så langt væk.
Anja Kelvin - 
01. april 2014

I Haveselskabets Have er den japanske kirsebær, Prunus serrulata, i vandhaven nu næsten fuldt udsprungen. Den er endnu ikke en ugennemtrængelig sky af lyserøde kronblade, der er endnu et væld af pink knopper, og det gør den næsten endnu mere interessant. Farvespillet er simpelt hen større. Ikke helt så let endnu, som når alle kronblade har foldet sig ud, men lokkende, med løftet om, at der er mere på vej.

Der er mere godt på vej. For når denne kirsebær er afblomstret, begynder en anden japansk kirsebær ikke langt derfra sin blomstring. Den har opadstræbende grene, og er næsten omvendt pyramideformet. Ikke helt så elegant, men en fantastisk afløser. For når ét kirsebærtræ er afblomstret, er man endnu ikke helt mættet af synet, men kan sagtens klare endnu et flor. 

Kom og nyd synet af de lyserøde skyer, hvis din vej går forbi Frederiksberg. Det er let at blive henført lykkelig og næsten glemme hverdagens strabadser, når man bare står hér og nyder synet – og livet.

Annonce