Gå til hovedindhold
Foto: Nina Ewald
Foto: Nina Ewald
Artikel for alle

Blomstrende løg i julens tegn

Her kommer fem gode ideer til inspiration med blomsterløg fra Løgdriverklubben Danmark.
Løgdriverklubben Danmark - 
12. december 2018

Det lader sig ikke skjule – julen er over os! Med alt, hvad den fører med sig af hygge og dekorationer rundt omkring i huset, i haven og på altanen. Her får du fem ideer til inspiration:

Idé 1: Smuk krans til døren

Julen begynder allerede udenfor i form af en krans på døren. Kransen her er købt færdig, men du kan også selv forme en af smidige grene, fx pil. 

Foto: Charlotte Sandberg

I bunden er der fastgjort forskellige stedsegrønne grene, eukalyptus og grangrene med lav. De er bundet fast med tynd metal-blomstertråd. Splithyacintløgene er blevet trådet med kraftig metaltråd og fastgjort i bunden af kransen. Pynt til sidst med bånd, stjerne, en kunstig blomst – eller hvad du har ved hånden. 

Idé 2: Rødt er julens farve

Små røde tulipaner er indbegrebet af jul! Lav en lille opstilling til at sætte udenfor med krukker, potter, spande eller andet, der kan tåle vind og vejr. 

Foto: Nina Ewald

Store krukker og spande kan fyldes med lecasten i bunden. Fyld op med mos og placer de røde tulipaner rundt omkring i mosset sammen med bær, husløg, mistelten, kogler eller andet, der tåler at stå ude. Her er tingene sat sammen på en gammel, blåmalet kælk, der står midt i et staudebed.

Idé 3: Smukt og enkelt i hvidt

En nem og køn dekoration i form af to hvide hyacinter, der er taget ud af deres potter og placeret i kønne glas, så både løg og rødder kan ses.

Foto: Nina Ewald

Glassene er sat på et hvidt fad sammen med valnødder og et lille glas med et fyrfadslys i. Skulle nødderne blive spist, er det bare med at fylde op igen!

Idé 4: Amaryllis på en ny måde

Tre amaryllisløg er her anvendt på en lidt usædvanlig måde. De er sat fast på en gammel kroget gren. 

Foto: iBulb

Først er der slået søm igennem grenen på passende steder, som løgene stikkes fast på. Derpå er der omviklet med en spinkel lyskæde, der kører på batteri. Når løgene begynder at spire, kan de plantes over i en potte eller et glas med jord og erstattes af nye på grenen.

Idé 5:  Less is more 

Tre afskårne amaryllis-stilke er anbragt i en glasvase sammen med fyrrekviste og en magnoliagren. En lynhurtig, enkel, men virkningsfuld dekoration, som egner sig fint til en moderne, minimalistisk indretning.

Foto: iBulb

Tips: Potten afslører blomsten farve

Når du køber hyacintløg, har potterne ofte af forskellig farver. Det er ikke bare for sjovs skyld. Blomsterfarven kan jo ikke ses, når løget kun lige er spiret frem; til gengæld kan du aflæses den af pottens farve: blå, pink, hvid...