
Bøger om kartofler
Kartofler
Af Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen & Søren Gericke
Fire af landets førende kokke har i fællesskab skrevet denne bog om kartofler.
Ud over deres bedste opskrifter, får man også fortællingen om kartoflens vej fra oprindelsen i Sydamerika til de danske middagsborde, hvor den hurtigt fik en hædersplads.
Bogen indeholder desuden en gennemgang af de forskellige sorter, og en grundig beskrivelse af dyrkningen og behandlingen af kartoflen. Pris: 299,95 kr.
Kartoffelbogen – Dyrkning og opskrifter
Af Erik Kiel og Kirsten Skaarup
Første del af bogen giver en grundig beskrivelse af dykning af kartofler helt fra forspiring til høst. Anden del indeholder opskrifter med kartofler som hovedingrediens.
Udsolgt fra forlaget, men findes antikvarisk. Kan også lånes på biblioteket.
Heldige Kartoffel
af Peter Borberg og Thorsten Asbjørn
En bog om kartoflens kulturhistorie fra udskældt knold til elsket spise.
Bogen er krydret med et væld af stemmer, som på hver deres måde fortæller om deres særlige forhold til kartoflen. Læs havemand Søren Ryges mening om kartofler uden sovs, tidligere tv-vært Sisse Fisker, der ser det som sin pligt at servere kartofler for sine børn, om Anne Glads hyldest til mormor-kartoflerne og mange flere. Pris: 229 kr.
Kartofler – Camillas Køkkenhave (mini ebog)
Af Camilla Plum
Bogen giver en kort beskrivelse af alt, hvad der er værd at vide om kartofler. I bogen findes også en af hendes bedste kartoffelopskrifter. Pris: 19,95 kr. på Saxo.com (mini ebog)
Få magasinet HAVEN
