Gå til hovedindhold
Skvalderkål
Skvalderkål
Artikel - Havetips

Lav pesto af din skvalderkål

En idé til, hvordan du slipper af med dit ukrudt på en yderst behagelig måde. Velbekomme!
ons. 22. Mar. kl 9:47

Allerede i marts begynder de spæde skvalderkål at skyde frem, og du må ud at luge, hvis de ikke skal brede sig ud i hele haven. Du kan bruge skvalderkålens blade i en blandet salat, en pesto eller stuvet som spinat. De har en fin aromatisk smag.

Du kan plukke og spise nye, friske blade helt indtil oktober, men det er de første skud, der er de mest velsmagende, lækre og indeholder flest vitaminer. 

Opskrift på skvalderkålspesto

Her får du krydderurteeksperten AneMette Olesens opskrift på skvalderkålspesto, som du kan bruge til alt fra kødretter eller til at dyppe lidt brød i.

  • 3 dl friske blade af skvalderkål
  • 2 dl olivenolie
  • 2 spsk. parmesanost
  • 1 dl valnødder
  • 2 spsk. solsikkefrø
  • 1 tsk. urtesalt
  • 2 fed hvidløg uden skal

Sådan gør du:

  1. Kom alle dele i en foodprocessor, og findel til massen er jævn.
  2. Kom pestoen i en skål og dryp brødskiver i pestoen, smør pesto på pizzabund eller ryst med i marinader.
  3. Der kan tilsættes basilikum til opskriften, hvilket giver den velkendte smag af italiensk pesto.

Opskriften er venligt udlånt af AneMette Olesen, der bl.a. er forfatter til bogen: ”Krydderurter i have og køkken”.

Download opskriften her (pdf).

Giv HAVEN som julegave

Forkæl én, du holder af med magasinet HAVEN + et medlemskab af Haveselskabet. Giv 5 numre af HAVEN for 345 kr. eller 10 numre for 630 kr.