Gå til hovedindhold
Krukkeplanter i drivhus
Foto: Laila Sølager
Artikel for alle

Brug drivhuset som vinterlogi

Er du den heldige ejer af et drivhus, er det nu, du skal flytte frostfølsomme planter ind i drivhusets varmere klima.
Laila Sølager - 
28. september 2007

Det er helt fantastisk at flytte rosmarinplanterne ind i drivhuset. For rosmarin fylder drivhuset med duft, så snart solen rammer den, og sidst på vinteren bryder busken ud i en smuk lyseblå blomstring. I vinterlogiet skal du vande rosmarinplanten tit, men kun lidt ad gangen, for der fordamper meget vand fra bladene, der sidder hele vinteren.

På den anden side er rosmarin meget sart overfor en vandmættet jord på denne årstid, så hold igen med mængderne.

Foto: Laila Sølager.

Citrusplanter og laurbærtræer kan du også med fordel flytte ind i drivhuset, før den første nattefrost melder sig. Begge tåler lidt frost, men de gror og modner lidt bedre, hvis de får et rekreationsophold i glashuset.

Chili. Foto: Laila Sølager.

Har du hibiscus, basilikum og chili i potter på terrassen, er nattemperaturen nu så lav, at de ikke længere trives udendørs. Et besøg i drivhuset vil gøre dem alle godt - og chilierne vil nå at modne færdige her.

Før du slæber alle planter ind under glas, skal du gøre huset rent, så de nye beboere ikke får sygdomme. Sæbevand, en blød kost og en vandslange er det eneste, du skal bruge - og så selvfølgelig noget knofedt.

 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.