Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Brug nedfaldsfrugten

Det kan være svært at nå at få spist eller mostet alle nedfaldsæblerne. Her får du vores 5 tips, hvad du kan stille op med dem.
Anja Barfod - 

Når det er gode æbleår, og æblerne ligger i dyner i de danske haver, så kan det kan være svært at få spist dem alle eller finde nok naboer der vil overtage æblerne. 

Så hvad er skidt og kanel med de tiloversblevne nedfaldsæbler, vi ikke når at konsumere?

Her får du vores fem tips:

1) Smid dem på komposten. Hvis komposteringen skal gå lidt hurtigere, så hak æblerne over med en spade først.

2) Gem de bedste frugter i kasser, og læg dem ud i kolde tider. Fugle og pindsvin får både stillet sult og tørst, og vil elske dig for indsatsen.

3) Sommerfugle især admiral spiser lystigt nedfaldsfrugt, meget gerne i gæret form, hvilket de faktisk også bliver småfulde af. En fin måde at tiltrække og studere de smukke flyvere på.

4) Hvis man er plaget af gul monillia, som er en svampesygdom, der udvikles som svampeligende pletter på endnu friske hængte æbler, og senere skrumper ind og ligner (og kaldes) mumier, skal man ikke lade frugten ligge. Disse frugter skal destrueres eller på genbrugspladsen.

5) Æbler der ligger i lang tid midt på græsplænen, kan være en glat slimet affære at bevæge sig ud i, så for sikkerheden og græsplænens velbefindende skyld, skrab dem ind under en hæk, eller ud i et bed.