Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

.

Fordele for dig og haven

Læs her om Haveselskabets initiativer, se alle dine medlemsfordele – både interne og eksterne. Se også, hvordan du bliver medlem.

Læs HAVEN online

Læs de tidligere numre af HAVEN online her. Helt tilbage til 2017. Alle magasinerne ligger så du kan bladre i dem. Husk at du kan også kan søge efter tidligere artikler.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

At "deadheade"

Når skærehaven er i fuld flor, er det på tide at finde saksen frem og deadheade. Her får du at vide, hvorfor det er vigtigt, og hvordan du bærer dig ad.

Gode blomster til efterårssåning

Her får du tre bud på skærehaveblomster, der egner sig til at blive sået i efteråret.

Tips til efterårssåning

Ved at så sommerblomster om efteråret er det muligt at plukke blomster i skærehaven en lille måned tidligere året efter. Men hvornår og hvor er det bedst så?

Din guide til at høste frø

Her kan du læse, hvilke skærehaveblomster, som er lette at høste frø fra, og hvordan du gør.

Gode stauder til afskæring

En skærehave er oftest kendetegnet ved at bestå af etårige blomster. Det kan imidlertid være en god idé at supplere skærehaven med stauder, der kan levere buketmateriale i årevis uden meget pasning. Her får du fem bud på gode stauder til brug i buketter.

Gode buske til buketter

Det kan være en god idé at supplere skærehaven med buske, som er egnet til buketter. Her får du tre bud på gode buske med prydværdi.

Sider