Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

Mød Englands unge køkkenhavekomet

Læs om Huw Richards her og mød ham på årets Cph Garden, hvor han vil fortælle om køkkenhavedyrkning den 1. juli. Han har de seneste 15 år dyrket en stor køkkenhave i Wales med 30 højbede. Sin viden, erfaring og begejstring deler han ud af til over 500.000 seere på YouTube!

Magnolia Leonard Messel. Foto: Flickr/ Andrey Zharkikh

9 lyserøde forårstræer

Findes der noget smukkere end en lyserød sky af blomster mod forårshimlen? Mange forårsblomstrende prydtræer, der blomstrer i april-maj kan netop tilbyde et sådant syn!

Sygdomme og skadedyr i skærehaven

Nogle gange render man som haveejer ind i uforudsete problemer med sygdomme og skadedyr i planterne. Læs her hvilke problemer der kan opstå, når du dyrker skærehave.

Foto: Pxhere

Havetips: Sådan sætter du georginerne til spiring

Sensommerens farvepragt af georginer ligger langt ude i fremtiden. Men har du en forventning om glødende eftersommer, skal knoldene vækkes nu.

Foto: Lotte Bjarke

Introduktion til at dyrke skærehave

Skærehave er det danske ord for "cut flower garden". Et område i haven man dedikerer til at kunne plukke buketter fra- og hvad er mere fantastisk end buketter fra egen have. Dyrker du i jord eller i højbede. Nederst i artiklen er link til konkrete råd, hvis du kun vil dyrke i højbede.

Hvem gemmer sig bag buketterne

For at lave Skærehaveskolen har vi allieret os med et par eksterne passionerede havemennesker.

Foto: Liv Meinert

Skærehaveskolens forløb og indhold

Velkommen som "elev" i Skærehaveskolen. Her er en oversigt over hvad du kan forvente i forløbet og alle datoer i forløbet. God fornøjelse.

Velkommen til Skærehaveskolen

Findes der noget bedre end buketter fra egen have? Ønsket om at plukke buketter fra egen have og et besøg i en fantastisk skærehave blev startskuddet til Skærehaveskolen. Velkommen til.

Sider