Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

Foto: Liv Meinert

Skærehaveskolens forløb og indhold

Velkommen som "elev" i Skærehaveskolen. Her er en oversigt over hvad du kan forvente i forløbet. God fornøjelse.

Velkommen til Skærehaveskolen

Findes der noget bedre end buketter fra egen have? Ønsket om at plukke buketter fra egen have og et besøg i en fantastisk skærehave blev startskuddet til Skærehaveskolen. Velkommen til.

Tulipanbed

Bedplan: Tulipaner i godt selskab

Vi har sammensat et bed med tre forskellige tulipansorter, prydløg ‘Purple Sensation’ og fem forskellige slags stauder, der tilsammen giver et både smukt og nemt bed.

Inspiration til belægninger

Forestil dig, at belægningen er en oplevelse, en fornøjelse og en del af havens design i sig selv - ikke blot en funktion, eller noget der skal lede fra A til B. ​Havens gulv behøver ikke at være grå 30x30 fliser, og belægningen behøver heller ikke være ensartet overalt i haven. Her får du inspiration til, hvordan man kan lege meget mere med havens gulv i farver, mønstre og ved at bryde med det monotone udtryk.

Peters minikøkkenhave - primo september

Hede må være overskriften på denne sommer – ikke mindst august. Men underligt nok var det de varmeelskende afgrøder, der led mest i køkkenhaven. I nogle af bedene har efterårs- og vinterafgrøderne nu overtaget scenen. Peter prøver en ny sort af aspargesbroccoli og må kigge langt efter spirer hos vinterkålen ‘January King’, men så er det godt med en plan B.

Kamæleonbusk. Foto: Frank Kirkegaard

Seks spændende klatreplanter

Klatreplanter er havens svar på den store, vilde verden. Her sætter vi fokus på seks af de spændende stræbere.

Simpelt rosenstativ af rafter

Det er ret nemt at bygge sit eget rosenstativ af rafter. Jeg har valgt at lave mit stativ i højden 140 cm., som passer til min have og ønsker, men det kan skaleres efter dit behov. Projektet har taget ca. 3-4 timer og kostet ca. 600 kr.

Byg din egen rosenobelisk

Med en obelisk i bedet kan du skabe højde i haven og virkelig lade roser og klatreplanter komme til deres ret. Du kan sagtens designe og bygge en selv; det tager ca. en dags tid, og så kan du selv bestemme udseende, farve og materialer.

Sider