Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

Tulipanbed

Bedplan: Tulipaner i godt selskab

Vi har sammensat et bed med tre forskellige tulipansorter, prydløg ‘Purple Sensation’ og fem forskellige slags stauder, der tilsammen giver et både smukt og nemt bed.

Peters minikøkkenhave - primo september

Hede må være overskriften på denne sommer – ikke mindst august. Men underligt nok var det de varmeelskende afgrøder, der led mest i køkkenhaven. I nogle af bedene har efterårs- og vinterafgrøderne nu overtaget scenen. Peter prøver en ny sort af aspargesbroccoli og må kigge langt efter spirer hos vinterkålen ‘January King’, men så er det godt med en plan B.

Kamæleonbusk. Foto: Frank Kirkegaard

Seks spændende klatreplanter

Klatreplanter er havens svar på den store, vilde verden. Her sætter vi fokus på seks af de spændende stræbere.

Simpelt rosenstativ af rafter

Det er ret nemt at bygge sit eget rosenstativ af rafter. Jeg har valgt at lave mit stativ i højden 140 cm., som passer til min have og ønsker, men det kan skaleres efter dit behov. Projektet har taget ca. 3-4 timer og kostet ca. 600 kr.

Byg din egen rosenobelisk

Med en obelisk i bedet kan du skabe højde i haven og virkelig lade roser og klatreplanter komme til deres ret. Du kan sagtens designe og bygge en selv; det tager ca. en dags tid, og så kan du selv bestemme udseende, farve og materialer.

Magnolia Leonard Messel. Foto: Flickr/ Andrey Zharkikh

9 lyserøde forårstræer

Findes der noget smukkere end en lyserød sky af blomster mod forårshimlen? Mange forårsblomstrende prydtræer, der blomstrer i april-maj kan netop tilbyde et sådant syn!

Sygdomme og skadedyr i skærehaven

Nogle gange render man som haveejer ind i uforudsete problemer med sygdomme og skadedyr i planterne. Læs her hvilke problemer der kan opstå, når du dyrker skærehave.

Foto: Pxhere

Havetips: Sådan sætter du georginerne til spiring

Sensommerens farvepragt af georginer ligger langt ude i fremtiden. Men har du en forventning om glødende eftersommer, skal knoldene vækkes nu.

Sider