Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

.

Fordele for dig og haven

Læs her om Haveselskabets initiativer, se alle dine medlemsfordele – både interne og eksterne. Se også, hvordan du bliver medlem.

Læs HAVEN online

Læs de tidligere numre af HAVEN online her. Helt tilbage til 2017. Alle magasinerne ligger så du kan bladre i dem. Hus at du kan også kan søge efter tidligere artikler.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

HAVEN Online 2021

Her kan du læse en digital udgave af magasinet HAVEN i 2021 - de bliver lagt på efterhånden, som de udkommer.

Staude- og græsbedplan

I magasinet HAVEN 1 2021 får du havedesigner Marianne Follings opskrift på et staude- og græsbed inspireret af Piet Oudolfs beddesign.

kenzobed, mørklilla høstfloks, gul staudesolsikke og lyslilla indianermynte

Fra flammebed til Kenzobed

Haven hos Anders og Bente Torp Gundersen (vist i HAVEN januar, 2021), indeholder et væld af planter med stauder, stenbedsplanter, buske, træer og sommerblomster plantet tæt sammen. Kun ét sted har de et regulært staudebed, kaldet Kenzo-bedet. Der er her, de leger med former og farver.

Byg selv en uglekasse

Hvis man vil tiltrække natuglerne og deres æglægning til egen matrikel, så er det en god idé at sætte en uglekasse op. Og det er ganske enkelt selv at bygge den.

Guide: Frostfølsomme planters krav til vinteropbevaring

Det er ikke altid let at finde ud af, hvad man stiller op med planter, der ikke tåler frost. Her får du guide til vinteropbevaring af en række planter.

Tre ideer med espalier

Espalierede træer og buske behøver ikke kun være et enkelt træ placeret op ad en mur, de kan også fint bruges på andre måder. Her får du tre gode ideer.

Sider