fbpx Artikel for medlemmer | Haveselskabet Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

.

Fordele for dig & haven.

Læs her om Haveselskabets initiativer, se alle dine medlemsfordele – både interne og eksterne. Se også, hvordan du bliver medlem.

Læs HAVEN online

Læs de tidligere numre af HAVEN online her. Helt tilbage til 2017. Alle magasinerne ligger så du kan bladre i dem. Hus at du kan også kan søge efter tidligere artikler.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

Medlemstilbud på prydgræsser

Jespers Planteskole har i oktober medlemstilbud på alle prydgræsser. Se her, hvordan du får 20 % på alle græsser i prydgræs kategorien. Tilbuddet gælder kun i oktober måned.

5 eksotiske planter til danske haver

Vil du have junglestemning eller et mere eksotisk udtryk i haven? Så prøv med nogle af disse fem planter anbefalet af Henrik Ravn, der har 20 års erfaring med at dyrke dem i sin egen have i Nordjylland.

At grave eller ikke at grave? – det er spørgsmålet

No-dig er en særlig måde at forholde sig til sin havejord – en ”antigravemetode”. En af metodens store fortalere er englænderen Charles Dowding, der har praktiseret det i over 30 år. Han holdt foredrag om emnet på Cph Garden i 2017, og vi fik mulighed for at stille ham nogle spørgsmål om emnet, hans erfaringer og hvordan man kommer i gang.

Jorden er hellig - no-dig metoden

På en lille landejendom på Sydfyn udlever Bo Egelund og hans lille familie drømmen om det selvforsynende liv. Omdrejningspunktet er deres 600 m2 store køkkenhave, der dyrkes efter no-dig-metoden.

5 metoder til at veteranisere

Det gælder om at imitere naturen, hvis man selv vil veteranisere et par af sine træer. Noget kan man selv gå i gang med, andet skal man have motorsavskyndige til at gøre. Her kan du se 5 forskellige metoder, der kan forvandle dit sunde træ til et kæmpestort insekthotel og levested for ugler, spætter og andre hulrugende fugle.

5. Vanding, gødning og kompost

Når planterne først er i jorden i højbedene, gælder det om, at de trives og vokser til. Det kræver vanding, næring og jorddække, og nogle planter kræver ekstra næring. Her får du tips til at lave din egen kompost.

Sider