Gå til hovedindhold

Hænder, der tegner en haveplan.

Video: Mål op og tegn en haveplan

En plan over haven i fast målestok, helst 1:100 er en forudsætning for at lave en brugbar haveplan. Her kan du i to videoer se, hvordan du måler haven op og tegner haveplanen.

.

Fordele for dig og haven

Læs her om Haveselskabets initiativer, se alle dine medlemsfordele – både interne og eksterne. Se også, hvordan du bliver medlem.

Læs HAVEN online

Læs de tidligere numre af HAVEN online her. Helt tilbage til 2017. Alle magasinerne ligger så du kan bladre i dem. Husk at du kan også kan søge efter tidligere artikler.

Guide til beskæring af prydbuske

Beskæring af havens blomstrende buske volder mange haveejere problemer. Her får du en guide til, hvordan du beskærer de løvfældende prydbuske.

Du skal grundvande din skærehave

Når du vander din skærehave er det en fordel at grundvande. En til to grundige vandinger om ugen er meget mere effektivt end mange små vandinger.

Inspiration fra smukke buketter

Til blomsterbindingskurset med Camilla Hugger Tarp og Liv Meinert blev der bundet smukke buketter. Læs om blomsterne i hver enkelt buket her

På rundtur hos Gartneri Toftegaard

Kom med på rundtur i Gartneri Toftegaard! Hør Lene fortælle historien om Gartneri Toftegaard - og om de mange hundrede tusinde planter, de hvert år producere.

Frø, frøfirmaer

Frøfirmaer i ind- og udland

Efter Brexit har det været svært at få fingre i frø fra engelske firmaer. Det har givet os anledning til at se på, hvilke andre firmaer, man i stedet kan bestille frø hos, både i Danmark og i udlandet. Denne liste er ikke udtømmende, men et sted at hente inspiration. Og synes du, der mangler et godt sted, så kontakt os på ksv@haveselskabet.dk. Vi justerer løbende listen.

Live fra Lotte Bjarkes drivhus

Torsdag den 20. maj sendte vi live fra Lotte Bjarkes skønne drivhus sammen med vores tre skærehaveeksperter. Det blev til en times snak om dét, vi alle synes er helt fantastisk - nemlig at dyrke skærehave.

buket, skærehaveskolen, skærehave, tørrede blomster

Vi er vilde med vintageblomster

Tørrede blomster er vintage til vaser, der rammer plet i tidens boligtrend, hvor natur og genbrug er i højsædet. Du kan selv dyrke bæredygtige blomster til tørring i din skærehave.

Sider