Gå til hovedindhold
Forbilledet for Cph Garden er de store engelske Flower Shows.
Forbilledet for Cph Garden er de store engelske Flower Shows.
Artikel - Cph Garden

Cph Garden 2017 - en hyldest til haveglæden

Glæd dig til et overflødighedshorn af haveoplevelser, når Haveselskabet sammen med Silvan inviterer til Danmarks største haveshow ”Cph Garden” fra 21. til 25. juni 2017.
søn. 16. okt. kl 21:49

Fra showhaver, udstillingshaver med de nyeste havetendenser til arbejdende værksteder og foredrag af førende haveeksperter fra ind- og udland. Haveglæden er i fokus, når Haveselskabet fra den 21. til 25. juni 2017 inviterer haveentusiaster fra ind- og udland med til Danmarks første, store professionelle haveudstilling, Cph Garden, der præsenteres i samarbejde med Silvan. 

Silvan

 

 

 

Med et bugnende program med otte store showhaver, 12 mindre udstillingshaver, mere end 150 udstillere og en lang række arbejdende værksteder og foredrag kan både fagfolk og haveentusiaster opleve det ypperste inden for nordisk havetradition.

Cph Garden er inspireret af de store engelske blomstershows blandt andet RHS Chelsea Flowershow og RHS Hampton Court Flowershow.

Bestil billetter til Cph Garden her

8 showhaver

På Cph Garden kan du opleve otte meget forskellige showhaver på 50 m2. En showhave er, som navnet angiver, et "showpiece", ganske som en kreation på en catwalk, der skal vise de aktuelle tendenser.

Elementerne i showhaven skal inspirere gæsterne til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

De otte showhaver

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og anlagt i samarbejde med en anlægsgartner. Haverne præsenteres desuden sammen med en kommerciel partner.  Af havedesignere kan nævnes tv-vært og havedesigner Dorthe Kvist, havebogsforfatter Nina Ewald og forfatter og klimaaktivist Signe Wenneberg.

Showhaverne vurderes af en professionel jury, som kårer en showhavevinder ud af fra en række definerede krav.

Silvan er også partner på en af showhaverne, "Seernes drømmehave" - der bliver tegnet med udgangspunkt i ønsker fra TV 2 Fri's seere. 

Læs mere om de otte showhaver her.

12 udstillingshaver

12 brands fra branchen har fået mulighed for at præsentere et lille stykke have. Udstillingshaverne er på 9 m2, og her vises de bedste produkter i et fint havemiljø. 

Du kan bl.a. opleve udstillingshaver fra Nykilde Frø, der viser hvordan man kan arbejde med grønne tage og en have fra Champost, der er gået sammen med folkene bag Tagtomat om at lave en spændende lille byhave.

Af andre kan nævnes: Silvan, Haddonstone, Århus Cementvarefabrik, Juliana Drivhuse, Dansk Glasforsikring, Gisselfeld Paradehus, Overdam Planteskole, IBF og Odense Blomsterfestival. 

Gæsterne ved Cph Garden kårer en favorit blandt udstillingshaverne.

Arbejdende værksteder

På pladsen i Valbyparken bliver der forskellige områder med hvert deres tema f.eks. Spis haven, Drik haven, Dyrk haven, Jorden i haven, Kreative tiltag i haven – og Den lille have. I hvert område vil der være aktiviteter, der er relateret til temaet.

150 salgssteder

Der kommer over 150 forskellige salgsstande, der er nøje udvalgt inden for branchen. Disse stande vurderes af en professionel jury, der tildeler 1-5 stjerne, så vi forventer, at der bliver gjort rigtig meget ud af standene. 

Salgstande

Stort event- og aktivitetsprogram

Programmet for Cph Garden er et overflødighedshorn af haveoplevelser med en lang række arbejdende værksteder og foredrag med førende haveeksperter fra ind- og udland.

Her kommer et lille udpluk fra programmet:

Annette Heick

Alle fem dage kan du møde ​Annette Heick, der vil optræde som vært på Cph Gardens showscene. Annette, der selv er passioneret havemennesker, vil guide gæsterne igennem de mange haveoplevelser.

Vi har inviteret to forskellige papirkunstnere til at give deres bud på en have i papir. Vi har heldigvis fået lov til at låne to drivhuse, som haverne kan være inde i, så regnvejr ikke bliver et problem.

Blomsterkunstner Annette von Einem laver sammen med fotografen Stine Heilmann ”Botanic Couture”, hvor blomster, grøntsager, blade og grene bliver til kreationer – og til en anderledes udstilling med smukke foto.

Onsdag til åbningen og fredag eftermiddag kan du opleve et noget anderledes modeshow, hvor elever fra Fashion Design Akademiet giver deres bud på begrebet ”havetøj”, og som i et hvert andet modeshow afslutter de med en stor finale med ”Garden Couture”.

Dorthe Kvist. Foto: Metronome / TV2

Fredag får showscenen bl.a. besøg af Dorthe Kvist, der nok især er kendt for sin rolle som havedesigner på haveprogrammerne "Danmarks dejligste have" og "Vores haver, Vores vej" - samt for at være fast haveekspert på Go'morgen Danmark.

Dorte Kvist er på scenen to gange om fredagen, hvor hun fortæller om sine mange besøg i smukke haver samt om, hvordan man skaber rum i haven. 

Lørdag fortæller Hella Joof, der er vært på det nye haveprogram ”Hellas have”, om sin rejse ind i haveglæden. Hella er på scenen to gange om lørdagen.

Hella Joof. Foto: Peter Laursen / TV2 Fri

Claus Dalby

Søndag gæster den kendte have- og blomstermanden Claus Dalby Cph Garden. Han er på scenen to gange i løbet af søndagen. (og kommer også forbi til åbningsdagen).

Mød Haveselskabets eksperter

I Haveselskabets telt vil der være mulighed for at møde nogle af Haveselskabets eksperter og nogle af de havearkitekter, der er tilknyttet Haveselskabet.

Bl.a. vil Haveselskabets ekspert inden for roser, Peter Scherg, der selv har over 400 historiske roser, være en af dem, der gæster standen.

Se hele eventprogrammet her

Priser

Billetterne koster 250 kr. pr. dag.

Haveselskabets medlemmer kommer ind til halv pris - og det samme gør børn under 15 år.

Forudbetalte billetter: Bestil din billet inden 10. maj og få en "goodiebag" til en værdi af 150 kr. med i købet.

Medlemsdag: Onsdag er der kun åbent for Haveselskabets medlemmer samt for et inviteret publikum. Her kan man opleve en helt speciel dag med åbningsceremoni og et glas champagne i medlemsteltet.

Det er ikke tilladt at medbringe hunde på pladsen (med undtagelse af førerhunde).

Få mere praktisk information her

Glæd dig til Cph Garden

Fra 21. til 25. juni inviterer Haveselskabet sammen med Silvan til stort haveshow i Valbyparken. Meld dig ind i Haveselskabet og få billetten til halv pris.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet