Gå til hovedindhold
Foto: Haveselskabet/Martin Sølyst.
Cph Garden 2022

Cph Garden Awards 2022

Se her hvem der blev vindere i kategorierne bedste havebogsudgivelse, bedste haveoplevelse og årets grønne profil.
28. juni 2022

Til Cph Garden Award er det publikum, der er nominerer fem grønne kandidater i de tre kategorier. Derefter stemmer publikum på lige netop dén havebogsudgivelse, dén haveoplevelse og dén grønne profil, som de synes fortjener særlig anerkendelse. Til Cph Garden 2022 blev vinderne kåret på Showscenen.

Bedste havebogsudgivelse

I kategorien bedste havebogsudgivelse vandt Lotte Bjarke med havebogsudgivelsen 'Skærehaven - trin for trin'.


Foto: Haveselskabet/Martin Sølyst.

'Skærehaven - trin for trin' er en skøn hyldest og guide til alle, der er skærehaveintereserede. Bogen er fyldt med inspiration til sammensætning af buketter og guider dig igennem alt fra planlægning og etablering af skærehaven til plantevalg og dyrkning hele vejen fra frø og stikling til høst – naturligvis trin for trin, så alle kan være med.

Køb bogen på Haveselskabets webshop her.

Bedste haveoplevelse 

I kategorien bedste haveoplevelse vandt 'Haven i Hune'.


Foto: Haveselskabet/Martin Sølyst.

Haven i Hune er placeret nær Blokhus i et oprindeligt ugæstfrit sted med sandjord. På dette sted har den fremtrædende arkitekt Claus Bonderup og hans kone maleren Anne Just skabt en frodig paradishave, der frembringer de islamiske haver i erindring. For de fremtræder netop som paradisiske anlæg, der giver ly for ørkenvinden og sandstormene og rummer et farverigt blomsterflor og forskellige træer. Haven i Hune er vokset ud af et kaos af forskellige planter, der i begyndelsen erobrede grunden. Frø blev kastet ud og nye planter dukkede op. Men ud af dette kaos skabte Anne Just en fint komponeret have med mange overraskende poetiske små nuancer og store perspektiver. 

Årets grønne profil

I kategorien Årets grønne profil vandt Liv Meinert (Planteliv).


Foto: Haveselskabet/Martin Sølyst.

Liv Meinert er helt vild med planter, særligt blomstrende planter! Så både hendes Instagram @Plante_liv og haveblog er fyldt med billeder og skriverier om stauder, sommerblomster og køkkenhaven. Skærehave er hendes største passion, så forvent at møde en overflod af blomster. 
Liv Meinert har været eksperten i Haveselskabets Skærehaveskole i 2021. Her har hun svaret på de faglige spørgsmål sammen med Lotte Bjarke og Jeanett Fruergaard.

Annonce