Gå til hovedindhold
Artikel - Pressemeddelelse

Cph Garden - en hyldest til haveglæden

Haveselskabet præsenterer: Cph Garden i Valbyparken 21.-25. juni. Det bliver det med alt, hvad haveentusiaster kan drømme om. Fra showhaver, ikonhaver og udstillinger med de nyeste havetendenser til arbejdende værksteder og foredrag af førende haveeksperter fra ind- og udland.
25. January 2017

Havearkitektur, haveindretning, havedyrkning, havegrej og havetendenser. Haveglæden er i fokus, når Haveselskabet fra den 21. til 25. juni 2017 inviterer haveentusiaster fra ind- og udland med til Danmarks første, store professionelle haveudstilling, Cph Garden. 

Med et bugnende program med otte store showhaver, mange mindre udstillingshaver, mere end 200 udstillere og en lang række arbejdende værksteder og foredrag kan både fagfolk og haveentusiaster opleve det ypperste inden for nordisk havetradition.

Billetter kan købes her

CPH Garden logo

CPH Garden er inspireret af de store engelske blomstershows i blandt andet Chelsea og Hampton Court, og Haveselskabet mærker allerede stor interesse fra både ind- og udland. 

"Danmark er kendt i udlandet for design, arkitektur og mad - gennem de seneste år har vi huset nogle af verdens bedste restauranter. Nu er det på tide, at vi også viser den smukke, nordiske havetradition frem", fortæller direktør i Haveselskabet, Charlotte Garby.

"Her i Haveselskabet er vi i mange år blevet spurgt, hvorfor vi ikke arrangerer store, flotte blomster og haveudstillinger, som de gør det i England. Og nu kan vi endelig svare: Det gør vi også", fortæller Charlotte Garby.

Som med alle nye tiltag har Cph Garden været længe undervejs. Især for at sikre at konceptet for denne første haveudstilling på dansk grund står helt skarpt, både for udstillere og for publikum, forklarer marketingchef i Haveselskabet, Bente Enert.

"Vi vil lave en haveudstilling, som handler om alt det, der har med havelivet at gøre. Ikke en ny livsstilsudstilling men en udstilling, hvor vi sætter fokus på det, vi er bedst til i Haveselskabet: At dyrke vores haveglæde og passion," forklarer Bente Enert.

Showhaver og ikonhaver

På Cph Garden kan publikum opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50 m2. Her står blandt andet Signe Wenneberg bag "Den miljørigtige byhave", Dorthe Kvist præsenterer "Det ultimative uderum". Nina Ewald laver sammen med Birgitte Busch "Strandhaven", og havedesigner Nete Højlund viser "Livsnyderhaven" frem. Desuden viser Haveselskabets arkitekter, hvordan man kan klimatilpasse en spiselig have, og gæsterne vil også kunne opleve en showhave med en svømmesø. 

I de lidt mindre udstillingshaver glæder en række udvalgte haveleverandører sig til at vise nye tendenser fra havelivet frem. 

Arbejdende værksteder og stor showscene

På Cph Gardens showscene vil der under hele udstillingen blive afviklet et omfangsrigt program under kyndig ledelse af vært og konferencier, Annette Heick. 

"Jeg har i mange år besøgt haver i andre lande, da jeg er et rigtigt havemenneske, og det har undret mig, at vi ikke har haft en platform herhjemme, når vi nu interesserer os så meget for haver. Vi byder på nogle af de ypperste designere og arkitekter. Så giver det god mening, at vi nu også vil ind og gøre os bemærkede, når det gælder haver," fortæller Annette Heick. 

På programmet optræder både navne fra ind- og udland, og temaerne vil spænde bredt fra passion for roser over viden om kompost og plantesygdomme til havearkitektur.

Cph Garden præsenterer i løbet af udstillingen også mere end 200 udstillere, som hver især er specialiseret i enkelte dele af havelivet. Lige fra blomsterfrø, frugttræer og løgplanter til orangerier, drivhuse, havekunst, udekøkkener og redskaber til haven.

Fotos kan downloades her

Program

Som det kom frem ved kickoff-arrangementet i december i Haveselskabets have, hvor både udstillere, journalister, bloggere, fagfolk og mange andre passionerede havedyrkere var samlet, kan publikum allerede nu glæde sig til at bl.a. Hella Joof, der til foråret er vært på et haveprogram samt blomstermanden Claus Dalby på Cph Garden. Signe Wenneberg er booket til at holde båltalen til sankthans fredag den 23. juni kl. 21. 

Fotografen Stine Heilmann udstiller smukke "Botanic Couture" fotografier, som hun har lavet sammen med blomsterkunstneren Annette von Einem, papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen laver en have i papir inde i et drivhus og elever fra Fashion Design Akademiet præsenterer en nyfortolkning af begrebet havetøj.  

Fotografen Ann Malmgren, der har specialiseret sig i at fotografere blomster, afholder daglige "fotowalks", Camilla Plum kommer forbi og deler ud af sin haveglæde og papirkunstner Veronica Hodges præsenterer sit kunsteriske bud på havens forgængelighed. 

Derudover vil der være 12 "arbejdende områder" med hvert sit tema f.eks. Spis haven, Drik haven, Dyrk haven, Pryd haven, Anlæg haven og Minihaven. 
  
Frem mod udstillingens åbning den 21. juni kan man følge med på Haveselskabet.dk/cphgarden, hvor programmet for Showscenen offentliggøres løbende henover foråret. Tegninger og tankerne bag showhaverne samt hele eventprogrammet præsenteres desuden på et pressemøde primo april 2017. 

Haveselskabet forventer op mod 20.000 deltagere fra både Danmark og udlandet til Cph Garden 2017. 

Praktiske informationer om Cph Garden

Åbningstider

Cph Garden er åben følgende dage:

  • Onsdag 21. juni kl. 14-20 (kun for invitererede og medlemmer af Haveselskabet).
  • Torsdag 22. juni kl. 10-18.
  • Fredag 23. juni kl. 10- 20 (båltale kl. 21 af Signe Wenneberg).
  • Lørdag 24. juni kl. 10-18.
  • Søndag 25. juni kl. 10-18 (fra kl. 16-18/plantesalg).

Billetter

Billetter til Cph Garden koster 250 kr. En forudbetalt billet vil desuden indeholde en goodiebag til en værdi af 200 kr.

Haveselskabets medlemmer kommer ind til halv pris, og det samme gør børn under 15 år.

Udstilingens  første dag bliver for fagpublikum, inviterede, haveselskabets medlemmer og presse, mens der er åben for alle fra torsdag til og med søndag. Billetterne sælges via Billetto/cphgarden. 

Til pressen

Tekst og fotos kan downloades her

Kontakt presseansvarlig Regine Wowk på regine@wowk.dk eller 51 29 36 74 eller marketingchef i Haveselskabet Bente Yde Enert på telefon 45 27 11 11.

Forårstilbud

Forårsklar til havesæsonen? Få 10 numre af HAVEN, halv pris på billetten til årets store haveshow "Cph Garden" samt en skøn havekalender til alle dine havenotater. Alt dette for kun 595 kr.