Gå til hovedindhold
Smagsprøver for prydfolket
Smagsprøver for prydfolket
Artikel - Cph Garden

Cph Garden for prydfolket

Interesserer du dig for prydhave? Se, hvad du kan glæde dig til ved Cph Garden.
Gusta Clasen - 
01. juni 2017

Ligegyldigt om du interesserer dig for havedesign, havetendenser, økologi, urban gardening eller for at dyrke blomster eller køkkenhave, kan du finde noget, der kan inspirere dig eller gøre dig klogere ved Cph Garden.

I denne artikel sætter vi fokus på den del af det store haveshow, som har særlig interesse for dig, hvis du interesserer dig for havedesign, blomster og andre elementer i prydhaven.

Nyt nordisk havedesign

Alle otte showhaver ved Cph Garden vil være en pryd for øjet, men fire af dem påkalder sig især interesse, hvis du interesserer dig for prydhaver. 

Showhaven "New Nordic Nature"

Showhaven "New Nordic Nature", der er designet af Lars Juncker og Anne Stausholm, inviterer haveejerne ind i den nordiske natur. Haven har vand som det centrale element i form af en svømmesø, og den viser fine eksempler på, hvordan man kan kombinere nordiske materialer som skifer, træ og granit.

Showhaven "Den blomstrende have"

Lise Bollhorns "Den blomstrende have" er designet med henblik på velfærd for både dyr og mennesker. I haven kan man sidde på den store terrasse og nyde naturen og det store staudebed, hvor planterne er valgt, så de både glæder menneskets øjne og dyrene i haven – og man slipper for at rende rundt og slå græs. 

Showhaven "En have mellem himmel og hav"

Nina Ewald og Birgitte Busch har med showhaven ”En have mellem himmel og hav” skabt en fortolkning af en kystnær sommerhushave. Plantevalget er inspireret af strandengens planter og i haven er der brugt usædvanlige materialer som cortenstål og strandsten. Med deres showhave vil de to designere gerne inspirere de danske haveejere til at være lidt mere modige. 

Showhaven "Dream a little dream"

Showhaven "Dream a little dream" tager afsæt i designeren, Nete Højlunds passion for italienske renæssancehaver men med et mere køligt nordisk skær i valget af farver og materialer. Haven karakteriseres af stærke fokuspunkter og markante linjer.

Gå havedesignerne i bedene

Det store eventprogram ved Cph Garden bugner af foredrag og workshops til dig, der interesserer dig for prydhave. Her kommer et udpluk:

Hvis du har fået lyst til at lure havedesignerne kunsten efter, kan du deltage i den engelske havearkitekt Annie Guilfoyle ”MasterClass in Garden Design” (på engelsk).

Du kan også møde flere af designerne bag showhaverne. Lise Bollhorn og Erik Dal, der står bag ”Den blomstrende have”, giver tips til staudebedet for begyndere. Nina Ewald, der er den ene af designerne bag ”En have mellem himmel og hav”, fortæller, hvordan du designer haven med højbede.

Og Dorthe Kvist, der har designeren showhaven ”Vild og vidunderlig urban oase”, fortæller, hvordan man skaber rum i haven.

Roser

Roser, stauder, prydgræsser og meget mere

Til den, der elsker blomster, er der masser af haveguf på Cph Garden. Den kendte havemand Claus Dalby fortæller om sit frodige haveliv. Havedesigner Marie-Louise Veber Paustian giver inspiration til, hvordan du skaber en blomsterrig have fra oktober til april.

Du kan møde Rosenselskabet og Haveselskabets rosenekspert, Peter Ørum Scherg, der giver gode råd om at dyrke roser i haven. Helle Joof, der er aktuel med tv-programmet ”Hellas have”, fortæller om sin egen vej ind i haveglæde.

Mød også den anerkendte prydgræsekspert Poul Petersen fra Overdam Planteskole, der har lagt navn til flere sorter af prydgræsser. Han giver gode råd om, hvordan du kan kombinere prydgræsser og stauder, og Thomas Vejsnæs fra Københavns Universitet fortæller om robuste nordamerikanske stauder. 

Blomstrende græsplæne. Foto: Flickr

Græsplæne eller blomstereng?

Græsplænen hører selvfølgeligt til i mange haver, men skal plænen nødvendigvis være uden mos og blomster for at få betegnelsen ”en flot plæne”? Hør, hvad Anne Mette Dahl Jensen fra Københavns Universitet mener om det spørgsmål og få hendes bud på, hvordan du skaber en flot græsplæne. 

Vil du hellere have en blomstereng i haven, kan Ivana og Jesper Christensen fra Nykilde hjælpe dig på vej med gode råd om, hvordan drømmen kan gå i opfyldelse.  

Pileflet. Foto: Flickr

Have for de kreative

Men prydhaven består trods alt af andet end blomster. Charlotte Ernst fra Klinker Outdoor fortæller historie bag tegl og i Haveselskabets telt kan du stille spørgsmål om vand i haven til haveentusiast Henning Rasmussen, der ved en masse om emnet. 

På Cph Garden er et af værkstederne på showområdet dedikeret til det at være kreativ i haven. Her kan du lære at flette pil, binde buketter og tegne botaniske tegninger. Desuden kommer keramiker Helle Nørby og viser sine dekorative havesten, og du kan efterfølgende bestille din helt egen sten på hendes stand.

Se hele eventprogrammet her

Giv HAVEN som julegave

Giv 10 eller 5 numre numre af magasinet HAVEN. Så sender vi en ekstra julegave med.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds