Gå til hovedindhold
Glade gæster på Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst
Glade gæster på Cph Garden 2017. Foto: Martin Sølyst
Cph Garden 2019

Cph Garden: Vi hylder haveglæden

Sæt kryds i kalenderen 20.-23. juni 2019, hvor Haveselskabet endnu engang inviterer til Cph Garden. Glæd dig til et brag af en havefest!
14. maj 2019

Otte unikke showhaver opført til lejligheden, ti spændende inspirationshaver, et omfattende aktivitetsprogram med arbejdende værksteder, paneldebatter, småkurser og foredrag med havefolk fra ind- og udland og over 100 stande med alt godt til havelivet.

Alt det kan du opleve på Cph Garden, som er Haveselskabets store haveshow - en havefest for alle, der interesserer sig for have i en eller anden form. Om du er til staudebede og krukker, er lidt af en plantesamler, erklæret havenørd eller bare gerne vil dyrke frugt og grønt til madlavningen, så er der inspiration at hente på Cph Garden.

Cph Garden foregår fra 20. til 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup, hver dag fra kl. 10 til 18.

Køb billet her

Oplev smukke og inspirerende showhaver

Cph Garden er inspireret af de store engelske blomstershows i blandt andet Chelsea og Hampton Court. Programmet bugner med otte store showhaver, flere mindre udstillingshaver, flere hundrede udstillere, foredrag og workshops, som tilsammen præsenterer det ypperste inden for nordisk havetradition.

"Cph Garden er en haveudstilling, der handler om alt det, der har med haveliv at gøre. Det er ikke endnu en livsstilsudstilling, men en udstilling, hvor vi sætter fokus på det, vi er bedst til: At dyrke vores haveglæde og -passion," forklarer Bente Enert, presse- og kommunikationschef i Haveselskabet.

Cph Garden løb første gang af stablen i 2017 og viste, at Danmark sagtens kan være med på internationalt niveau, når det handler om havedesign.

Oplev de unikke showhaver 

Det helt særlige ved Cph Garden er de unikke showhaver, som hæver Cph Garden over en almindelig havemesse.

En showhave er noget specielt, for her er dygtige havedesignere blevet bedt om at designe en helt særlig have til lejligheden, som blomstrer over de fire dage og pakkes ned igen den sidste dag. Det er altså en enestående mulighed for at opleve meget forskelligt havedesign.

Som noget nyt kan publikum i år komme helt ind i de enkelte showhaver og opleve dem med alle sanser og lade sig inspirere af både syn, dufte og følelser.

Fra Cph Garden 2017

De otte showhaver, der dyster om guld ved årets Cph Garden, er:

  1. Guldvinderen fra 2017 Nete Højlund, fokuserer på design, æstetik og indretning af havens mange rum til både ro og til fællesskab.
  2. Den svenske haveforfatter og madguru Hannu Sarenström har fokus på smukke, blomstrende bede og roen i haven.
  3. Biolog Katrine Turner, der er kendt fra TV2’s ‘Kamp til hækken’, lægger vægt på biodiversitet og fremtidens mere ekstreme klima.
  4. Landskabsarkitekt Catrine Hancke sætter fokus på fremtidshaven og tuner ind på behovet for at finde ro fra hverdagens støj og stress.
  5. Mads Boserup, der står bag TagTomat, tager udgangspunkt i den urbane have og blander både nytteplanter og prydplanter i en bæredygtig byhave – på fortovet, i baggården og på altanen.
  6. Jesper Friis og Christian Kielberg arbejder med at skubbe til forståelsen af haven og af landskabsdesign og modet til at lege med havens former og elementer på helt nye måder.
  7. Ægteparret Lise Bollhorn og Erik Dal har fokus på fremtidens tørre somre og våde vintre og en klimatilpasset have, som byder på oplevelser hele året.
  8. Havearkitekterne Henriette Lyngsted, Mette Rønne, Frank Kirkegaard, Lise-Lotte Juul Jensen og Karen Dahl arbejder med danske planter, frodig junglestemning og ro til at nyde naturen.

Mere om de otte showhaver

Perspektivtegning af Nete Højlunds showhave ved Cph Garden 2019.

​Udover de store showhaver er der også en række udstillingshaver, der kan give nye ideer i form af spændene planter, bede, materialer, belægninger, design mm.

Lyt, lær, spis og leg.

Det danske haveshow tiltrækker markante og prominente navne fra både nær og fjern. Fra New York kommer havefaglig direktør, Andi Pettis, der gennem en årrække har stået i spidsen for den ikoniske High Line-park, som i dag er en af byens mest populære attraktioner.

Fra England kommer den berømte blomsterfotograf Clive Nichols og fra vores egne breddegrader lægger blandt andre Tivolis chefgartner, Tom Knudsen, vejen forbi, ligesom det omfangsrige program også byder på en lang række navne fra både have- og designverdenen – blandt andre Claus Dalby, Felix Smith, Dorthe Kvist, Camilla Plum og Bente Scavenius.

Fra Cph Garden 2017

I år dedikeres hele lørdagens program til roser – her kommer blandt andre verdens eneste kvindelige rosenforædler Rosa Eskelund og Rosenselskabets Peter Ørum Scherg, der har en samling på 400 forskellige historiske roser i sin have.

Der er med andre grund til at glæde sig – uanset om man finder sin haveglæde i blomstrende stauder eller klimavenlige regnvandsløsninger, og uanset om de grønne fingre fornøjer sig i kompakte byhaver eller i store villahaver.

Se hele programmet her

Du kan også glæde dig til mange flotte stande med alt relevant til haven fx redskaber, drivhuse, vandbassiner, krukker og frø og vores helt nye madkoncept: ”Haveselskabets cafe”, der vil supplere de mange foodtrucks, der sørger for mad og drikke til de sultne og tørstige gæster på pladsen.

Fra Cph Garden 2017

Oplev sæsonens stærkeste trends

Prominente havenavne og førende havedesignere fra både ind- og udland lægger vejen forbi Ballerup til Cph Garden 2019, og sætter tidens største havetendenser på dagsordenen – fra bæredygtighed, afstresning og fællesskab til byhaver, prydhaver og spisehaver.

"Bæredygtighed og klimabevidsthed fylder mere og mere hos haveejerne. Med sidste års sommertørke i frisk erindring og en knastør april kan vi se, at det virkelig sætter gang i tankerne."

"Mange gør sig overvejelser om, hvordan de kan og bør indrette haven fremadrettet, og flere bliver opmærksomme på, hvordan de eksempelvis kan styrke biodiversiteten i deres egen have," fortæller Louise Møller, der er havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Fra Cph Garden 2017

En anden trend handler om havens betydning for vores mentale og fysiske sundhed.

"Vi ved, at havearbejde er sundt for os. Derfor ser vi også, at der er stor interesse for at bruge haven til at koble fra i en hektisk hverdag, og en nysgerrighed efter nye måder vi kan bruge haven og indrette os i den på," fortæller Louise Møller.

De mange trends præger programmet for Cph Garden. Særligt i showhave-dysten, hvor markante haveprofiler hver især designer en have, der skal inspirere publikum til netop at tænke i nye baner – både når det gælder valg af planter, design og brug af haven.

Hvornår og hvor:

Cph Garden foregår den 20.-23. juni kl. 10-18 ved Marbækstien i Ballerup, hvor der er gode tilkørselsforhold og mulighed for at parkere tæt på indgangen. 

Alle fire dage kan du opleve de otte unikke showhaver, der designes særligt til Cph Garden af førende havedesignere samt et omfangsrigt program med spændende foredrag, debatter, workshops og inspirerende udstillinger. Der vil også være mange flotte stande med alt relevant til haven fra redskaber og drivhuse til, vandbassiner, krukker og fr

Køb billetter her - de koster 200 kr. pr. dag. For medlemmer af Haveselskabet er billetprisen 125 kr. pr. dag.

Se vores kørselsvejledning her

Marbækstien i Ballerup. Foto: Google Maps

Vi hylder haveglæden

Cph Garden 2019 bliver sommerens største haveoplevelse. Sæt kryds i kalenderen 20.-23. juni 2019, hvor vi endnu engang holder et brag af en havefest.