Gå til hovedindhold
Ferskenblomster
Ferskenblomster. Foto: Istockphoto
Artikel for alle

Dæk sydfrugterne til

Det er en god idé at dække mur-espalierede ferskner, abrikoser og pærer til, så du forhaler blomstringen, til risikoen for frost er overstået.
Laila Sølager - 

Planter, der står op ad en varm mur, har et betydeligt bedre klima end fritstående planter. Derfor er mur-espalierede ferskner, abrikoser og pærer lige nu tæt på at blomstre.

Det er en god idé at prøve at forhale den begyndende blomstring, så den ikke kommer i gang nu, hvor nattefrosten stadig bider og ødelægger mulighederne for at få frugt. Dæk derfor planterne af med ris- eller halmmåtter eller bare et hvidt lagen både dag og nat. Det forhindrer solen og varmen i at nå ind til muren, og dermed at blomstringen går for godt i gang.

Blot en snert af frost vil få blomsterne til at visne, og du får ingen frugt. Har du espalierede pærer, abrikoser eller ferskner, der allerede er gået i gang med blomstringen, er det virkelig en god ide at beskytte dem mod frost med et lagen eller et stykke fiberdug om natten.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.