Gå til hovedindhold
Ferskenblomster
Ferskenblomster. Foto: Istockphoto
Artikel - Havetips

Dæk sydfrugterne til

Det er en god idé at dække mur-espalierede ferskner, abrikoser og pærer til, så du forhaler blomstringen, til risikoen for frost er overstået.
Laila Sølager - 
11. april 2008

Planter, der står op ad en varm mur, har et betydeligt bedre klima end fritstående planter. Derfor er mur-espalierede ferskner, abrikoser og pærer lige nu tæt på at blomstre.

Det er en god idé at prøve at forhale den begyndende blomstring, så den ikke kommer i gang nu, hvor nattefrosten stadig bider og ødelægger mulighederne for at få frugt. Dæk derfor planterne af med ris- eller halmmåtter eller bare et hvidt lagen både dag og nat. Det forhindrer solen og varmen i at nå ind til muren, og dermed at blomstringen går for godt i gang.

Blot en snert af frost vil få blomsterne til at visne, og du får ingen frugt. Har du espalierede pærer, abrikoser eller ferskner, der allerede er gået i gang med blomstringen, er det virkelig en god ide at beskytte dem mod frost med et lagen eller et stykke fiberdug om natten.

Giv dig selv en romantisk gave

Stort tema om romantiske haver. Forkæl dig selv med magasinet HAVEN og få et par rosenhandsker og en håndcreme med som ekstra gave.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds