Gå til hovedindhold
Frøpakke til Skærehaveskolen
Artikel for alle

En skøn frøpakke til skærehaven

Haveselskabet har i samarbejde med Liv Meinert fra Planteliv og Spirekassen sammensat en fin skærehave frøpakke - lige klar til at du kan dyrke din egen skærehave. Så er du næsten klar til til at plukke smukke buketter fra haven.
Bente Enert - 
28. januar 2021

Skærehavefrøpakken

Liv Meinert, som nogle måske kender fra profilen på instagram @plante_liv, har en stor passion for buketter. Så stor at hun har omlagt en del af familiens køkkenhave til skærehave i højbede. Vi spurgte Liv om hun ville være med til udvælge frø til Haveselskabets frøpakke  - og hun sagde heldigvis ja. 

"Jeg har udvalgt seks af mine favoritter. De er valgt for at give jer den bedste oplevelse med at dyrke skærehave. Der er selvfølgelig klassikere som frøkenhat og kornblomst med i pakken, men også særligt udvalgte smukke sorter. Der er den florlette præriehirse og den limegrønne hareøre, som giver det fyld, der får buketten til at folde sig ud. Der er den mindrekendte, men helt fantastiske sommerfloks, der med sin udsædvanlige farve er svær ikke at forelske sig i - dens lange holdbarhed i buketter gør den også til en sand favorit i mange skærehaver. Der er vinget hindebærer, som trods sit sære navn er et fantastiske bekendtskab, den bidrager emd farve, fyld og struktur i havens buketter og den kan få selv den midste håndfuld blomster fra haven til at ligne en million"

Seks fantastiske blomster til din skærehave

Planteportrætter 

1. Sommerfloks, Phlox drummondii grandiflora ‘Crème Brûlée’ (forkultiveres, knibes). Sommerfloks er vidunderlige i buketter, de har en mild duft og holder længe i vasen. Sorten ’Crème Brûlèe’ har en skøn lys karamelfarve med et stjernemønster i midten. Sommerfloks har en lidt ranglet vækstform, så opbinding er en god idé. Med den rette pasning kan de blomstre fra juni til frosten kommer. Højde: ca. 30 cm.

2. Frøkenhat, Zinnia elegans ‘Benary's Giant Salmon Rose’ (forkultives, knibes). 

Denne sort af frøkenhat har usædvanligt store blomster på meget høje stilke. Blomsterne har en smuk koralfarve. Blomsterne er mere eller mindre fyldte. Frøkenhat har et langt liv i vasen og derfor gode i buketter. Frøkenhat er meget varmekrævende, den skal derfor først plantes ud når vejret er lunt, sidst i maj eller først i juni. Højde: ca. 100 cm.

3. Hareøre, Bupleurum rotundifolium ‘Griffithii’ (forkultiveres eller direkte sås, knibes ikke). Hareøre er en grøn plante som med rette er yndet af blomsterbindere. Hareøre har elegante blågrønne blade og diskrete limefarvede blomster. Den er let at dyrke og giver masser af lækkert grønt fyld til buketter. Hareøre kan være længe om at spire. Så gerne af flere omgange for at have til hele sæsonen. Højde: ca. 80 cm.

4. Vinget hindebæger, Limonium sinuatum Mix (forkultiveres, knibes ikke). 

Vinget hindebæger er både velegnet som frisk og tørret. Her har vi valgt et mix af farver, så der er forskellige farver at vælge imellem til buketterne. Vinget hindebæger vokser med en bladroset ved jordoverfladen, derfor skal den have god plads både imellem de enkelte planter og afstanden til de andre rækker med blomster. Højde: Ca. 80 cm.

5. Præriehirse, Panicum virgatum ‘Fontaine’ (sås direkte, knibes ikke). 

Lækker etårig græs med luftige frøstande som giver et skønt flimmerlook i buketterne. Sås direkte på friland i april-maj. Skal kun dækkes med et tyndt lag jord. Kan også tørres til brug i evighedsbuketter eller kranse. Højde: 80-100 cm.

6. Kornblomst, Centaurea cyanus ‘Ball Mix’ (sås direkte, knibes ikke). 

‘Ball Mix’ er en blanding af kornblomster i lyserød, blå, pink og purpur. Kornblomster er en af de tidligste blomster i skærehaven. De kan endda sås igen om efteråret, til tidligere blomstring næste år. Kornblomster er lette at dyrke. Det kan være en fordel at så flere gange, for at forlænge blomstringen ind i sensommeren. Højde: ca. 50 cm.

Få fat i Skærehavepakken

Frøpakken sættes til salg i Haveselskabets webshop fra ultimo marts - og her kan den bestilles til 249 kr. 

Hvis du er deltager i Skærehaveskolen - så er det den pakke du får tilsendt som en del af forløbet.

Læs mere om Haveselskabets Skærehaveskole her, hvor vi lærer dig at dyrke buketter i egen have. 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.