Gå til hovedindhold
Tomater i en hængende kurv.
Tomater kan dyrkes hængende i en kurv, hvis der er mangel på "gulvplads". Fra bogen "Dyrk din køkkenhave i krukker". Foto: Steven Wooster.
Artikel for alle

Dyrk tomater i en hængende kurv

Mangler du plads, kan tomaterne dyrkes i en hængende kurv. Den udnytter pladsen i højden, ser fantastiske ud, og du får en imponerende høst.
Gusta Clasen - 

En tomatplante i en hængende kurv - også kaldet en ampel - kan være lige så iøjnefaldende smuk som sommerblomster. Hæng den på altanen, terrassen eller nær ved køkkendøren, så det er nemt at plukke tomaterne, når du skal bruge dem.

Vælg en lav busktomat, der er fremelsket netop til at dyrke i små potter og ampler. De har en vækstform, der får dem til at vælde frodigt ud over kanten, og de giver en masse, søde, aromatiske tomater. Og samtidig kræver de ikke ret meget pasning.

Sådan gør du:

1) Vælg en ampel, der er ca. 35 cm i diameter, og læg et stykke plastik i bunden af den.

2) Læg en forring af kokos- eller sisal i bunden, så den flugter med amplens kant. Forringen holder på jord og vand.

3) Fyld amplen to tredjedele op med jord. For at holde på vandet, kan du bruge en pottemuld, der er tilsat vandabsorberende krystaller. Tilsæt evt. også langtidsvirkende gødning, og bland det godt ind i jorden. Tomater kræver meget vand og næring. Undgå at bruge pottemuld tilsat lergranulat, da den bliver for tung, når den er våd. 

5) Plant tomatplanten midt i amplen. Fyld jord i, så planten er dækket op til de nederste blade, og tryk jorden sammen. Lad der være et par centimeter mellem jorden og kanten, så det er lettere at vande.

6) Vand jorden godt igennem, og hold jorden fugtig ved at vande hyppigt, måske hver dag.

Tomater i en hængende kurv.

 

Annonce