Gå til hovedindhold
FOTO: JOLANTHE LALKENS
Artikel for alle

Et blødt, bølgende græshav

Brug gerne græsserne på større flader. Det giver et roligt udtryk, og så er det nemmere at holde arealer med prydgræsser end almindeligt græs.
TEKST: MARIAN HAUGAARD STEFFENSEN, FAGREDAKTØR - 
02. oktober 2020

Græsser kan være smukke som store tæpper af ensartede beplantninger med samme græs, en så kaldt monokultur, anbefaler havedesigner Marianne Folling. Når vinden glider hen over de bølgende græstoppe, ledes tanken hurtigt hen på den vilde natur, og det enkle design passer smukt til moderne arkitektur.

Vil man ikke bruge meget tid på haven, men ønsker noget, der er mere interessant at se på end en slået plæne, er det oplagt at plante nogle felter med græsser. Læg nogle store rektangulære eller kvadratiske bede ned i en flisebelægning, og plant kun én græs i hvert bed. Pasningen består i nedklipning om foråret og gennemlugning. For at få noget at se på i forårstiden kan man plante masser af prydløg imellem græsserne.

Havedesigner Carrie Preston (Studio TOOP) har i haven omkring det moderne, hollandske hus valgt striber med samme græs. Fra venstre ses præriehirse, Panicum virgatum ‘Squaw’, herefter en kort stump med lampepudsergræs, Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’, en lang stribe med kinesisk elefantgræs, Miscanthus sinensis ‘Ghana’, som gentages yderst til højre, og herimellem en lang stribe lampepudsergræs.

Annonce