Gå til hovedindhold
Over the Fence. Foto: Martin Sølyst
Over the Fence. Foto: Martin Sølyst
Cph Garden 2019

Et kig over hegnet

Den unge havedesigner Emilie Bausager står bag inspirationshaven ”Over the Fence” ved Cph Garden 2019. 
Gusta Clasen - 
01. maj 2019

Heldigvis er haveglæde ikke forbeholdt mennesker med grå stænk i håret og smilerynker. En helt ny generation af unge haveentusiaster kaster sig i disse år ud i havens grønne glæder, og en af dem er den unge havedesigner Emilie Bausager.

Vi inviterede Emilie til at designe en inspirationshave til Cph Garden 2019, hvor hun gav sit spændende og forfriskende bud på, hvordan et nyt, ungt havedesign kan se ud. Cph Garden foregik fra 20. til 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup.

”For mig er deltagelsen i Cph Garden en helt unik mulighed for at vise, hvordan jeg betragter haven som et rum, hvor mennesker kan mødes. Jeg bruger min passion for kunst som en del af havedesignet, og vil gerne vise, hvordan kunsten og landskabsarkitekturen kan indgå i et samspil, hvor de fremhæver hinanden,” fortæller Emilie Bausager.

 

Emilies inspirationshave "Over the Fence"

Emilie Bausagers inspirationshaven ’Over the Fence’ er en lille showhave, som måler 4 x 4 meter. Haven anlægges i samarbejde med Martlev Structural Design, og glasset i hegnet sponseres af Anla Glas.

”Min inspirationhave "Over the Fence" er inspireret af barndommens minder, hvor man kravlede over plankeværket ind til naboens have for at gå på opdagelse,” fortæller Emilie Bausager.

Havens hegn vil bestå af farvede glasplader, der står som lodrette søjle, og som symboliserer træplankerne i et plankeværk.

Inspirationshaven "Over the fence". Tegning: Emilie Bausager

”Når solen skinner gennem det farvede glas, vil lyset reflekteres i de hvide blomster, og få dem til at fremstå multi-farvede og levende,” fortæller Emilie. 

En trædesti af betonklodser fører gennem haven, og centralt på hver side af glashegnet vil en stor betonklods blive placeret. 

”Betonklodserne kan bruges som siddeplads, men de kan også bruges som platform til at kravle over hegnet og ind til naboen. Samtidig illustrer platformen stedet, hvor man kan tale med naboen over hegnet. Et sted hvor mennesker mødes,” fortæller Emilie Bausager.

Inspirationshaven "Over the fence". Tegning: Emilie Bausager

Beplantningen er inspireret af en frodige skovbund, hvor farverne holdes i hvide og grønne nuancer - og hvor der desuden er fokus på at skabe variation gennem planternes tekstur.

Moodboard til inspirationshaven "Over the fence". Fotocollage: Emilie Bausager

Om Emilie Bausager

Emilie Bausager er opvokset i London med en dansk mor og en engelsk far. De seneste 7 år har hun arbejdet med kunst, mens hun har taget en uddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Emilie fandt hurtigt i sit uddannelsesforløb ud af, at hun gerne ville kombinere sin viden fra kunstens verden med en karriere inden for havebrug. Hun har derfor suppleret sin kunstuddannelse med et kursus i havedesign på den engelske haveskole i "Chelsea Physic Garden". 

Emilie Bausager

I øjeblikket er Emilie Bausager ved at afslutte sin uddannelse samtidig med, at hun er ved at starte op som selvstændig landskabsarkitekt og kunstner.

”Lige nu er mit mål at arbejde sammen med andre for at skabe rum, som kan inspirere og være bæredygtige. En families have kan være så meget mere end en græsplæne med nogle blomsterbede langs siderne. 

Samtidig med at alting i hjemmet bliver mere og mere high-tech, er der ikke nogen tvivl om, at vores haver også bør udvikle sig. Det er blot et logisk skridt fremad at skabe et effektivt rum, som forbedrer vores liv og vores miljø,” mener Emilie Bausager.

Inspirationshaven "Over the fence". Tegning: Emilie Bausager

Blød romantik og rå brutalisme

Emilie er både inspireret af den nordiske havestil, som hun betegner som ”meget minimalistisk, seriøs og strukturel” og den engelske havestil ”med romantiske tendenser og vilde elementer i alle kroge”.

”Begge stilarter har haft stor indflydelse på min egen stil, som i høj grad er under stadig udvikling. I øjeblikket kan jeg lide at arbejde med en nutidig romantisk stil. Jeg holder af at blande hårde materialer med bløde, bølgende beplantninger med meget bevægelse for at skabe et slags tilgroet look.

På det seneste har jeg kigget på meget arkitektonisk brutalisme for at blive inspireret, og jeg finder underligt nok et postapokalyptisk look vældig attraktivt,” fortæller Emilie Bausager.

Glæd dig til at opleve Emilie Bausagers inspirationshave ”Over the fence” ved Cph Garden 2019. 

Annonce

Sommer i HAVEN

Sommerudgaven af magasinet byder på tema om staudebede, en overdådig rosenhave, nyttige tips om nyttedyr, storkenæb med lang blomstring, kloge ord om køkkenhaven og meget mere.