Gå til hovedindhold
Et overdådigt sensommerbed fra Wisley Garden i England.
Et overdådigt sensommerbed fra Wisley Garden i England. Foto: Inga C. Bach.
Artikel - Inspiration

Få inspiration til sensommerens bede

Bliv inspireret af de smukke sensommerbede fra Wisley Garden i England, som Haveselskabets fagredaktør, Inga C. Bach, besøgte i starten af september.
Inga C. Bach og Gusta Clasen - 
ons. 7. sep. kl 13:00

To parallelle staudebede, der er 6 m brede og hele 128 m lange, er blandt Storbritanniens flotteste. De kan ses i Wisley Garden, som ligger lidt sydvest for London. Bedene er tilplantet, så der er blomstring fra maj til november.

I sensommeren blander de kølige nuancer hos asters og stormhat sig med de varme nuancer fra solhat og solbrud. Ind i mellem står der statelige græsser med vajende elegance.

Trods den imponerende størrelse er bedene designet, så de kan inspirere til plantekombinationer i din egen have. Her kan du se fem eksempler på fine bedkombinationer og planter, der er skønne i sensommeren. Klik på billedet og få mere at vide om planterne i bedet.

Wisley Garden tilhører det britiske haveselskab, Royal Horticultural Society (RHS). Ud over de berømte staudebede, er der bl.a. et væksthus på størrelse med ti tennisbaner og plantesamlinger i verdensklasse. 

Et besøg i haven kan bestemt anbefales og kan give god inspiration til at vælge nye planter til haven. Der er skilte ved alle planterne, så du nemt kan finde arts- og sortsnavne på de planter, som du gerne vil plante. 

Læs mere om Wisley Garden her.

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele. Gå ikke glip af det store rosentema i juni-nummeret af HAVEN.