Gå til hovedindhold
Et overdådigt sensommerbed fra Wisley Garden i England.
Et overdådigt sensommerbed fra Wisley Garden i England. Foto: Inga C. Bach.
Artikel - Inspiration

Få inspiration til sensommerens bede

Bliv inspireret af de smukke sensommerbede fra Wisley Garden i England, som Haveselskabets fagredaktør, Inga C. Bach, besøgte i starten af september.
Inga C. Bach og Gusta Clasen - 
ons. 7. sep. kl 13:00

To parallelle staudebede, der er 6 m brede og hele 128 m lange, er blandt Storbritanniens flotteste. De kan ses i Wisley Garden, som ligger lidt sydvest for London. Bedene er tilplantet, så der er blomstring fra maj til november.

I sensommeren blander de kølige nuancer hos asters og stormhat sig med de varme nuancer fra solhat og solbrud. Ind i mellem står der statelige græsser med vajende elegance.

Trods den imponerende størrelse er bedene designet, så de kan inspirere til plantekombinationer i din egen have. Her kan du se fem eksempler på fine bedkombinationer og planter, der er skønne i sensommeren. Klik på billedet og få mere at vide om planterne i bedet.

Wisley Garden tilhører det britiske haveselskab, Royal Horticultural Society (RHS). Ud over de berømte staudebede, er der bl.a. et væksthus på størrelse med ti tennisbaner og plantesamlinger i verdensklasse. 

Et besøg i haven kan bestemt anbefales og kan give god inspiration til at vælge nye planter til haven. Der er skilte ved alle planterne, så du nemt kan finde arts- og sortsnavne på de planter, som du gerne vil plante. 

Læs mere om Wisley Garden her.

Giv dig selv en romantisk gave

Stort tema om romantiske haver. Forkæl dig selv med magasinet HAVEN og få et par rosenhandsker og en håndcreme med som ekstra gave.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds