Gå til hovedindhold
Farvestrålende forårskrukke. Foto: Wawwa Ohrt
Farvestrålende forårskrukke. Foto: Wawwa Ohrt
Artikel - Inspiration

Farvestrålende forårskrukker

Få inspiration til forårets krukker fra gartnerne i Haveselskabets Have.
Gusta Clasen - 
23. marts 2015

Her i starten af april, hvor risikoen for nattefrost stadig lurer, er det endnu alt for tidligt at plante sommerblomster i krukkerne. Vi skal helt hen i slutningen af maj, før frostfaren er drevet helt over. Men det betyder ikke, at man behøver at vente så længe med at få et farvestrålende blomsterflor i krukkerne. 

Vi har bedt gartnerne i Haveselskabets Have om at komme med nogle bud på, hvad du kan plante i krukkerne her i det tidlige forår, og det er der kommet fire skønne krukker ud af. Alle de anvendte planter kan fås i de fleste større havecentre.

Jespers krukke

Jespers krukke

En af krukkerne i Haveselskabets Have er sammensat af Jesper Carl Corfitzen, der er havefaglig leder i Haveselskabet. Han har sammensat et festfyrværkeri af en krukke i gul, orange og rosa.

I midten af krukken skaber en gul påskelilje højde og centrum, og rundt om den er sat lave planter. Fra venstre ses en rosa primula, gul haveranunkel, gule hornvioler og orange haveranunkel.

Velkomstkrukken

Ved indgangen til Haveselskabets Have bliver man mødt af denne dejlige krukke i kølige blå og varme gule farver.

Velkomstkrukke

I baggrunden er sat en række minipåskeliljer, og foran dem et par solskinsgule haveranunkler, lyseblå franske anemoner og forrest hornvioler og stedmoderblomster i forskellige mørkeblå nuancer og med blomster i flere størrelser.

I rosenhaven

Ved en af indgangene til rosenhaven står denne rustikke krukker, som er planten til med høje franske anemoner i krukkens centrum omgivet af rosa primula. En smuk og enkel sammensætning.

Krukke i rosenhave

Ved paradehuset

Foran det lille paradehus står disse to farvestrålende krukker. Her er det påskeliljer og ranunkler i strålende varme farver, som får humøret til at stige flere varmegrader.

Du kan besøge Haveselskabets Have på Frederiksberg her i april 2015, og se krukkerne i virkeligheden. Indgangen finder du ved Frederiksberg Runddel.

Læs også det store krukketema i Haveselskabets magasin HAVEN i april 2015. 

Krukke ved paradehuset

 

 

Få magasinet HAVEN

Start havesæsonen med at blive medlem af Haveselskabet. Få Danmarks bedste havemagasin og mange andre medlemsfordele.