Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Folkemødet for havemennesker

Haveselskabet Cph Garden er Danmark støste haveshow -men hvad er det? Læs mere her om showhaver, oplevelser og arrangørerne bag.
26. oktober 2021

Englænderne har gjort det i mange år

Verdens ældste haveselskab er det engelske, og det næstældste er faktisk det danske. I 2017 tænkte Haveselskabet at nu var det på tide, at Danmark også fik sit eget "flowershow". Med inspiration fra de engelske floweshows begyndte den store planlægning. Det var svært at forklare, hvad det var, der var på tegnebrættet, men heldigvis bakkede branchen hurtigt op omkring initiativet og dørene åbende til den første Cph Garden. I 2019 var det anden gang - og denne gang blev det afviklet fra et nyt sted, nemlig i Ballerup. Arrangementet blev flyttet, da et af de store kritikpunkter fra første gang var, at det var alt for svært at finde parkering tæt på - og parkeringen er lige ved siden af i Ballerup. Nu er det tid til at præsentere det tredje Cph Garden, der afvikles fra den 30. juni til den 3. juli 2022 og igen i Ballerup ved Marbækstien. 

Indredienserne til at lave Cph Garden

Man tager 8 showhaver, 100 forskellige foredrag og workshops, 400 frivillige, 120 udstillere og blander det med koncentreret haveglæde og en stor portion hårdt arbejde, krydrer det med små 20.000 havemennesker, der kommer og tager interessen og nysgerrigheden med på tur.

Formålet med Cph Garden er at få så mange som muligt til at se, hvor skønt det er at gå i haven - og så skabe et arrangement, hvor havemennesker kan mødes og være fælles om deres interesse. Det er derfor vi kalder det for "folkemødet for havemennesker" eller som andre har kaldt det: "Heartland for havenørder" eller "Roskilde Festival for havefolk". Vi, i Haveselskabet, kan godt lide tanken om, at det er et folkemøde. Gæsterne til Cph Garden skulle gerne komme hjem beriget med mere haveglæde og viden. Derfor er alle foredrag og workshops også gratis, når man først har købt billet. 

Fra en panel debat om fremtidens have

Det er Haveselskabet, der arrangerer og afvikler Cph Garden. Arbejdet med at finde havedesignere til showhaverne begynder to år før åbningen af et show og herefter følger en lang planlægningsfase. Programmet med over 100 forskellige oplevelser skal gerne afspejle alle hjørner af havelivet fra forædling af roser over foredrag om jord til buketbinding og et møde med kendte havefolk fra Danmark og udlandet. 

Uden 400 frivillige ville det ikke være muligt at gennemføre Cph Garden. 

Uden de frivillige ingen Cph Garden

Haveselskabet er en ngo - en almennyttig forening, så derfor er de frivillige en meget vigtig faktor for at kunne få Cph Garden til at kunne lykkes. Vi har været så heldige de 2 forrige gange, at der har været rigtig mange, der gerne ville hjælpe til. Fra februar 2022 begynder vi igen at efterlyse frivillige til de mange forskellige job, der er i forbindelse med Cph Garden. 

Showhaver, dekorationer og udstillere

Cph Garden er et haveshow - det handler om livet i og omkring haven. Det er derfor ikke "bare" en livsstils messe - udstillerne er nøje udvalgte og skal kunne vise varer, løsninger eller forslag til noget, du kan gøre, bruge eller nyde i din have. 

Eksempel på en udstiller til Cph Garden.

Hvert år laves der også forskellige installationer, der kan inspirere,  overraske og give lidt ekstra havekolirit med hjem til egen have. 

Showhaverne er det helt specielle ved Cph Garden. 

De 8 showhaver til Cph Garden er en helt unik oplevelse. Det er her udvalgte havedesignere får lov til tænke stort og lege med former, farver og den store havepensel. Hvad er en showhave? - læs mere her.

Showhave vinderen fra Cph Garden 2017

Cph Garden afholdes fra den 30. juni til den 3. juli 2022 i Ballerup  - ses vi?

Billetter til Cph Garden koster 200 kr. for medlemmer af Haveselskabet og 250 kr. for andre. Inden 1. februar koster billetterne for medlemmer kr. 150. Navne på showhavedesignere og hele det store program for Cph Garden 2022 offentliggøres den 1. februar. KØB BILLETTEN HER

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.