Gå til hovedindhold
Forsytiavej
Forsytia kan løfte forårsstemningen, som her hvor glæden over den friske forårsfarve har smittet hele vejen. Foto: Marian Haugaard Steffensen.
Artikel for medlemmer

Forårsgul forsytia – elsket og hadet

Nogle ville ikke undvære de glade, gule blomster, som lyser haven op i april, mens andre ikke vil have forsytia inden for havelågen af samme grund.
Marian Haugaard Steffensen - 
14. april 2014

Forsytia er en af de haveplanter, mange haveejere har et ambivalent forhold til. Heldigvis er holdningen til den glade gule ved at vende, så gult igen er tilladt også i æstetikerens have.

Forsytia er robust

Der findes flere arter af forsytia, men mest almindelig er haveforsytia, Forsythia x intermedia. Haveforsytia, som tidligere med rette kaldtes vårguld, bliver en 2-3 meter høj og bred busk med udbredte grene, der har en lidt gulgrøn...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.
Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.