Gå til hovedindhold
Rose taget af Ann Malmgren
Rose taget af Ann Malmgren
Artikel - Havetips

Tager du Danmarks bedste havefoto?

I forbindelse med Cph Garden afholder vi en konkurrence om, hvem der har taget Danmarks flotteste havefoto. Læs, hvordan du deltager her.
20. March 2017

I forbindelse med Cph Garden afholder vi en konkurrence om, hvem der har taget Danmarks flotteste havefoto, og vi har gjort det nemt at være med. De 100 bedste fotos bliver udstillet på Cph Garden 2017, hvor vinderne kåres. 

Alle amatørfotografer uanset alder kan deltage i fotokonkurrencen. En amatør er én, der ikke lever af at fotografere eller er uddannet fotograf.
Billederne indsendes elektronisk til

 Deadline for indsendelse af billeder er 1. maj 2017. Billederne udvælges herefter i fællesskab af den professionelle blomsterfotograf Ann Malmgren og Haveselskabet. 

Der er plads til 100 fotos i alt, hvilket vil sige 25 fotos i hver kategori. Du kan indsende dit havefoto i de fire kategorier:

  1. Blomster/planter
  2. Makro (tæt på)
  3. Haveliv
  4. Dyr i haven

Billederne må gerne være redigerede, men ikke manipulerede.

Motiverne skal være fra danske haver. 

Når du indsender dit foto, skal du huske at skrive, hvilke(n) kategori du deltager i.
Fotografen står selv inde for at have fået tilladelse fra ejeren til den have, hvor billedet er taget. 

Bliver dit foto udvalgt, bliver det vist på en fotoudstilling ved Cph Garden 2017.
Er dit billede et af de 100 udvalgte billeder, modtager du en billet til Cph Garden 2017, så du kan opleve udstillingen. De 100 udvalgte fotos vurderes af en dommerkomité, der kårer én vinder i hver kategori og en overordnet vinder. På Cph Garden kåres der også en publikumsvinder. 

Vinderen af publikumsprisen vinder 12 mdr. Gratis medlemskab til Haveselskabet. Er vinderen i forvejen medlem, for denne stadig 12 mdr. Gratis medlemskab.

Hvis ens foto bliver udvalgt, skal amatørfotografen selv sørge for at sende et opklæbet billede (eller lærred) ind, der er klar til ophænging til Haveselskabet. Billedet skal sendes til Haveselskabets adresse (Tobaksvejen 23a, 2680 Søborg). Bag på billedet skal der påføres et skema med oplysninger om fotografen. Skemaet skal udfyldes af fotografen.

Billedet skal indsendes i formatet A3. 
Efter Cph Garden 2017 bliver de udstillede billeder sendt retur til fotografen. 

Hent skemaet med fotografinformation her. (docx) 

Vinderen honoreres med et firedages fotokursus fra d. 10.-13. august 2017 hos Ann Malmgren (OBS. Datoerne i magasinet HAVEN april, er ikke korrekte). Præmierne i de fire kategorier er et gavekort til fotobutikken Flash Foto Video på 500 kr. 

Inden du deltager, opfordrer vi til at læse de gældende regler til fotokonkurrencen (pdf). 

Allan Bindslev

Dommerkommiteen:

Adam Bindslev

Adam Bindslev er fotograf, journalist, videoproducent, podcaster og underviser med en særlig kærlighed til reportage, street og eksperimenterende fotografi.

Han udgør den anden halvdel af Fotografikurser.dk (LINK!!) sammen med Ann Malmgren. Bindslev har undervist flere tusinde fotografer i fotografi og efterbehandling - ligesom han sammen med Ann udgør makkerparret bag podcasten ”Fotografi, Kamera og Motiv”.

 

Ann Malmgren

Ann Malmgren

Ann Malmgren er uddannet reportage-, reklame- og portrætfotograf. Ann har været selvstændig freelance siden 1986 og har en vidtfavnende professionel karriere i bagagen.

Ann arbejder som fotograf  i Jylland og København og har igennem tiden leveret fotos til et hav af danske og udenlandske aviser, magasiner og hjemmesider – herunder Haveselskabets magasin "Haven" og verdens absolut førende trend forecasting magasin  ‘Bloom’ v/ Li Edelkoort.com.

Desuden er Ann en erfaren og begejstret underviser og populær foredragsholder, især når det handler om hendes passion: blomsterfotografiet.

Stine Heilmann

Stine Heilmann

Stine Heilmann er uddannet fotograf. Hun startede i 1988 med at arbejde for et af de mest succesfulde reklamefotografer i Danmark, Torsten Graae. Nogle år senere stiftede hun ”Botanic Shoes”, hvor hun bl.a. kreerede Botanic Shoes til Hilary Clinton.

I dag arbejder hun med mange forskellige slags kunder og magasiner, hvor hun har fokus på mode, portræts, interiør og ’still-life’-fotografier. Hendes passion er ’Botanic Couture’, hvor hendes kreativitet bliver vækket til livs.  

Forårstilbud

Forårsklar til havesæsonen? Få 10 numre af HAVEN, halv pris på billetten til årets store haveshow "Cph Garden" samt en skøn havekalender til alle dine havenotater. Alt dette for kun 595 kr.