Gå til hovedindhold
Cph Garden 2019

Danmarks flotteste havefoto 2017 er kåret

Se vinderen af Danmarks flotteste havefoto, og de de andre vinderfotos fra fotokonkurrencen ved Cph Garden 2017.
Gusta Clasen - 
20. marts 2017

På Cph Garden har vi kåret vinderen af Danmarks flotteste havefoto samt vinderfotos i 4 forskellige kategorier: Blomster/planter, Makro (tæt på), Dyr i haven og Haveliv. På Cph Garden er der desuden blevet kåret en publikumsvinder.

Konkurrencen var for alle amatørfotografer uanset alder, dvs. for alle, der ikke lever af at fotografere eller er uddannet fotograf. 

Vi fik indsendt rigtig mange skønne havebilleder, og heraf udvalgte blomsterfotograf Ann Malmgren og Haveselskabet de 100 bedste fotos, som bliver vist på fotoudstillingen på Cph Garden 2017.

Lørdag 24. juni 2017 blev vinderne i hver kategori kåret af en dommerkomité bestående af de tre fagdommere, som er fotograferne Adam Bindslev, Ann Malmgren, Stine Malmgren, som du kan læse mere om længere nede på siden. 

Vi ønsker stort tillykke til alle vinderne, og tusind tak til alle jer, der indsendte fotos til konkurrencen.

Danmarks flotteste havefoto

Hovedvinderen i konkurrencen, som blev kåret som Danmarks flotteste havefoto, er taget af Lene Buhl-Christensen fra Randers og indsendt i kategorien "Haveliv".

Danmarks flotteste havefoto af Lene Buhl-Christensen

Vinderen blev kåret af fotograf Stine Heilmann, en af dommerne i fotokonkurrencen. I begrundelsen sagde Stine bl.a.:

"Det er et billede, der går ind med det samme. Det er ikonisk og lever fuldt ud op til et af mine yndlingscitater "Less is more and simple is beautiful". Det er et foto, hvor der ikke er noget, der forstyrrer. Det vil virke uanset, om det blev optrykt i frimærkestørrelse eller som billboard. Det har en råhed og en grafisk kant. Det er unikt, sanseligt, lækkert og trendy." 

Lene Buhl-Christensen modtog prisen med stor overraskelse og glæde. "Jeg var lige ved at slette fotoet, før jeg fik set rigtig på det," fortalte hun.

Vinder af Dannarks flotteste havefoto, Lene Buhl-Christensen. Foto: Haveselskabet

Vinderen af "Danmarks flotteste havefoto" blev præmieret med et firedages fotokursus hos fotograf Ann Malmgren.

Publikumsvinderen

På Cph Garden har gæsterne kunnet stemme på deres yndlingsfoto blandt de 100 udstillede fotos. Det var et tæt ræs, men det foto, som har fået allerflest stemmer blandt gæsterne ved Cph Garden 2017, er dette foto, der er taget af Grete Andersen fra Næstved.

Publikumsvinderen. Fotograf Grete Andersen.

Vinderen af publikumsprisen får 12 mdr. gratis medlemskab af Haveselskabet.

Vinder af kategorien: Blomster og planter

Dommerne valgte Tony Skovsendes foto som vinder i kategorien Blomster og planter.

Vinder i kategorien Blomster og planter fotograferet af Tony Skovsende

Fotograf Ann Malmgren begrundede valget med følgende ord:

"Dette foto fik os til at smile. Det er rigtig godt set og tænkt. God farvekomposition. Det er barnligt og legende på en rigtigt fin måde, hvor fotografen har udforsket haven, som den er ud, når den opleves nedefra."

Her står den glade vinder i kategorien Blomster og planter, Tony Skovsende, foran udstillingen af sit vinderbillede. Foto: Haveselskabet.

Her står den glade vinder i kategorien Blomster og planter, Tony Skovsende fra Rågeleje. Læs mere om hans have "Den naturlige have" i Rågeleje .

Vinder af kategorien: Makro (tæt på)

I kategorien Makro (tæt på) blev vinderen dette foto taget af Grethe Holmgård Lange fra Herning. Dommer Ann Malmgren sagde i begrundelsen:

"Denne fotograf formår at skabe poesi med sit kamera. Al æstetik går op i en højere enhed. Fotoet udtrykker essensen af motivet".

Vinder i kategorien Makro (tæt på), Grethe Holmgård Lange.

Vinder af kategorien: Haveliv

Her er vinderfotoet i kategorien Haveliv, som er taget af Kio Jørgensen fra Aarhus. Om fotoet sagde dommeren bl.a.:

"Lyset er gudesmukt, og emnet "Haveliv" er meget fint fortolket med dette fotos dobbelte betydning, hvor der varsles nyt liv både i barnevognen og i naturen. Vi er vilde med vinklen og stemningen i billedet."

Vinder i kategorien Haveliv, Kio Jørgensen.

Vinder af kategorien: Dyr i haven

Jørn Damsgaard fra Køng ved Glamsbjerg på Vestfyn vandt i kategorien Dyr i haven med dette foto, som dommerne ikke kunne stå for. Her er deres begrundelse:

"Fotoet viser et af de overraskende møder, man kan have ude i haven. Dyret her ser ud til at være lige så overrasket over mødet, som mennesket. Vi var vilde med det udtryk, som fotografen har fanget, hvor man kan læse både overraskelse og nyserrighed i dyrets udtryk."

Se artiklen på Fyens.dk

Vinder i kategorien Dyr i haven, Jørn Damsgaard.

Vindere i de 4 kategorier modtager som præmie et gavekort til fotobutikken Flash Foto Video på 500 kr. 

 

 Allan Bindslev

Dommerkommiteen:

Adam Bindslev

Adam Bindslev er fotograf, journalist, videoproducent, podcaster og underviser med en særlig kærlighed til reportage, street og eksperimenterende fotografi.

Han udgør den anden halvdel af Fotografikurser.dk (LINK!!) sammen med Ann Malmgren. Bindslev har undervist flere tusinde fotografer i fotografi og efterbehandling - ligesom han sammen med Ann udgør makkerparret bag podcasten ”Fotografi, Kamera og Motiv”.

 

Ann Malmgren

Ann Malmgren

Ann Malmgren er uddannet reportage-, reklame- og portrætfotograf. Ann har været selvstændig freelance siden 1986 og har en vidtfavnende professionel karriere i bagagen.

Ann arbejder som fotograf  i Jylland og København og har igennem tiden leveret fotos til et hav af danske og udenlandske aviser, magasiner og hjemmesider – herunder Haveselskabets magasin "Haven" og verdens absolut førende trend forecasting magasin  ‘Bloom’ v/ Li Edelkoort.com.

Desuden er Ann en erfaren og begejstret underviser og populær foredragsholder, især når det handler om hendes passion: blomsterfotografiet.

Stine Heilmann

Stine Heilmann

Stine Heilmann er uddannet fotograf. Hun startede i 1988 med at arbejde for et af de mest succesfulde reklamefotografer i Danmark, Torsten Graae. Nogle år senere stiftede hun ”Botanic Shoes”, hvor hun bl.a. kreerede Botanic Shoes til Hilary Clinton.

I dag arbejder hun med mange forskellige slags kunder og magasiner, hvor hun har fokus på mode, portræts, interiør og ’still-life’-fotografier. Hendes passion er ’Botanic Couture’, hvor hendes kreativitet bliver vækket til livs.

Fotoudstilling ved Cph Garden 2017

Vi hylder haveglæden

Cph Garden 2019 bliver sommerens største haveoplevelse. Sæt kryds i kalenderen 20.-23. juni 2019, hvor vi endnu engang holder et brag af en havefest.