Gå til hovedindhold
Foto: PrimaFærdighæk
Foto: PrimaFærdighæk
Artikel for alle

Fra bar jord til fuldvoksen hæk i et snuptag

Du behøver ikke starte fra bunden med nye små hækplanter. Færdighæk er din løsning til at få privatliv i haven allerede fra dag ét.

Sponseret

Susanne Vigsø Grøn for PrimaFærdighæk - 
29. oktober 2019

Er du flyttet i et nybygget hus med en ny have uden hæk? Har du brug for en ny grøn rumdeler i haven, eller er nogle af planterne i din gamle hæk gået ud? Så behøver du ikke starte fra bunden med nye, små hækplanter. Færdighæk er din løsning til at få privatliv i haven allerede fra dag ét.

Det tager omkring 5-7 år for en hæk at nå en højde og tæthed, der giver god afskærmning og privatliv i haven. 

For nogle haveejere kan det give masser af haveglæde og tilfredsstillelse at gå og passe og pleje de små nye hækplanter, til de vokser sig store, stærke og tætte. For andre ville det være lidt af en prøvelse i tålmodighed. Og for dem er færdighæk det helt rigtige valg.

Hos PRIMA FÆRDIG HÆK® kan du vælge mellem 40 forskellige typer af hækplanter, så uanset om du er til liguster, bøg eller laurbær, så finder du lige præcis den hæk, der passer allerbedst til dig og din have.

Det er danskproducerede hækplanter, så de er fuldstændig tilvænnet det danske klima. De har en god tæthed og en stærk midte, så de ikke knækker eller vælter, hvis der kommer en storm eller et voldsomt snefald. Og så kan du få dem i fire forskellige højder: 125 cm, 150 cm, 180 cm og 220 cm. 

Lige nu er det et ideelt tidspunkt at plante færdighæk. Om efteråret er risikoen for, at hækplanterne bliver påvirket af at blive flyttet, minimal. Dette skyldes, at planterne om efteråret går i en slags dvaletilstand. Du kan dog sagtens plante færdighæk hele året rundt – uanset årstid, så er det vigtigt, at du følger plante- og pasningsvejledningen fra PRIMA FÆRDIG HÆK®.

Foto: PrimaFærdighæk

Fem gode råd, der giver dig succes med PRIMA FÆRDIG HÆK®:

  • Du kan med fordel grave renden til planterne på forhånd, så du er klar til at sætte dem i jorden med det samme. Planterne skal plantes inden for 48 timer efter levering, for at sikre, at de ikke tørrer ud eller udsættes for påvirkninger, der kan skade dem. Planterenden skal være ca. 40 cm bred og 30 cm dyb, så passer den til jordklumpen på hækplanterne. Løsn jorden i bunden af renden for at sikre luftskifte og dræn. Når dette er gjort, så er du allerede 80 procent i mål med etableringsprocessen.  
  • Sæt planterne i renden og dæk planternes rodklump med jord. Sørg for, at planterne står lodret, inden du stamper jorden til. Og sørg for at vende planterne rigtigt, så de to klippede sider danner hækfacaden, og de to uklippede sider vender ind mod naboplanten, så de viltre grene forener sig.
  • Lad det miljøvenlige net om færdighækkens rodklump blive siddende på. Det beskytter hele rodnettet under plantningen, og det formulder hurtigt efter plantning. 
  • Når hækken er plantet, er det en god idé at give den en let studsning i toppen og på siderne, så den får en pæn finish uden strittende grene. Planter du hækken nu eller i løbet af vintermånederne, er det ikke nødvendigt at vande ved plantning.
  • Fjern eventuelle blomster det første år, og vand hækken ofte de første somre, så den får etableret et godt og solidt rodnet. Om sommeren anbefales en grundig vanding hver 6.–8. dag, hvis der ikke kommer væsentlig nedbør. Du kan med fordel lægge en siveslange ud for at styre og ikke mindst reducere dit vandforbrug.

Foto: PrimaFærdighæk

Bestil din nye færdighæk i alle førende havecentre og på webshoppen primafærdighæk.dk. Så kan du inden for tre dage få leveret lige præcis den hæk, du ønsker dig, i lige præcis den højde, du har brug for, direkte ved havelågen.

Få mere information på https://primafaerdighaek.dk

Foto: PrimaFærdighæk

Denne artikel er sponsoreret og indholdet udtrykker ikke nødvendigvis Haveselskabets holdning. 

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.