Gå til hovedindhold
- Fotograf: Flickr
Artikel for alle

Friske grøntsager hele vinteren

Nogle grøntsager kan høstes til langt hen på vinteren, hvis du tager nogle enkle forholdsregler.
Frank Kirkegaard Hansen - 
20. oktober 2014

Hvis der stadig er grøntsager i køkkenhaven, skal du til at tænke på, hvordan du bedst får dem igennem vinteren.

Porrer og pastinak

Hårdføre grøntsager som porrer, pastinakkan tåle at stå ude hele vinteren uden beskyttelse, men det kan alligevel være en god idé at dække jorden med blade, så de er til at grave op, selvom det bliver rigtig koldt, og frosten går i jorden

Gulerødder og rødbeder

Gulerødder og rødbeder tåler ikke frost, men kan fint blive i jorden til juletid, hvis de bliver dækket med et godt lag visne blade eller halm og et lag plastik.

Kål

Grønkål og rosenkål tåler ligesom porrer og pastinak at stå ude, men jorden kan med fordel dækkes med blade.

Rød- og hvidkål (og især savojkål) tåler en smule frost, men bør også dækkes over, når det bliver fast nattefrost. Det mest sikre er dog at opbevare dem et sted, hvor der er køligt, men frostfrit.

En nedgravet flamingokasse (for eksempel en selvvanderkasse fra drivhuset), der dækkes over med en isoleringsmåtte, kan gøre det ud for en gammeldags kule.

Sørg blot for, at der kommer lidt ilt til grøntsagerne, samtidig med at rotter og mus ikke får adgang. Det kan ske ved at lægge en drænslange ned til kassen og lukke enden med trådnet.

 

 

Annonce

Bliv medlem og få rabat på din billet til Cph Garden

Prisen er 125 kr. pr. dag for medlemmer af Haveselskabet. Du sparer 75 kr, - og du kan købe op til 4 billetter til medlemspris.