Gå til hovedindhold
Grillet svin med frisk æblekompot
Grillet svin med frisk æblekompot
Artikel for alle

Grillet svin med frisk æblekompot

”En enkel ret, som smager fuldstændig fantastisk med balancen mellem det salte, det søde, fedmen og syren fra æblet. Man kan godt argumentere for, at det ikke har noget med en kompot at gøre, men så kald den lige det, du har lyst til, så længe smagen er der!” - Jakob Ørstrup, kok.
Opskrift: Jakob Ørstrup, Ø&Ko. Foto: Jon Bjarni Hjartarson - 
31. august 2021

Til 2 personer:

2 skaftkoteletter, ca. 2 cm’s tykkelse

Salt & peber

2 spsk. smør

1 madæble

½ lille rødløg

Skal af ½ citron

8 blade salvie

 

Sådan gør du:

Grill koteletterne på en meget varm grill eller grillpande i 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber undervejs. 

Smelt smørret i en lille kasserolle over middel varme. 

Imens snittes æblet i fine tern af ca. 5x5 mm. og løg snittes i fine tern. Riv skallen af den halve citron fint. 

Snit salviebladene groft, og kom dem i det nu smeltede smør. Lad det blive på varmen i 1 min. 

Tag nu kasserollen af varmen. Vend æble, løg og citronskal i. Smag det til med salt og peber.

Tag koteletterne af, og lad dem hvile i et par minutter inden servering. 

Anret koteletterne med rigeligt af den friske kompot lige inden servering, og nyd det sammen med en portion kogte kartofler, et godt brød eller… Velbekomme. 

 

Kokkens køkkentip:

- Læs altid opskriften igennem, inden du går i gang, og planlæg din arbejdsgang, så hviletider passer med tilbehøret.

- Udnyt syrligheden fra madæblerne i det salte køkken, hvor vi ofte tilføjer eddike eller citronsaft. Friskheden, de bringer, klæder mange tunge retter både med og uden kød. Med både syre og sødme bringer æblet en masse smag til retterne, en egenskab som de søde spiseæbler ikke har. 
 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.