Gå til hovedindhold
Fra afdeling/kreds

Nytårskur den 11. januar 2023

Tusind tak til alle deltagerne i Nytårskuren. Fantastisk energi og iderigdom der blev lagt for dagen. det tegner lyst for en fremtidens Havekreds i Favrskov Kommune.

Der var mere end 50 fremmødte til Haveselskaberne i Favrskov Kommunes Nytårskur i Inside, Hammel, hvor det store punkt var fusionen af Haveselskabet Hammel med Haveselskabet Hadsten til Haveselskabet Favrskov.

Et forslag, der blev taget godt imod.

Den 7. februar bliver kredsene forhåbentligt lagt sammen, hvilket længe har været ønsket i begge kredse. Det vil blive bedre med én god og motiveret bestyrelse, frem for to mindre hvor det i længere tid har været vanskeligt at rekrutterer kræfter til. 

Først og fremmest et håbet i bestyrelserne, at der bliver et flertalligt ja til sammenlægningen, når der 7. februar afholdes generalforsamling først for Hadsten Kreds og derefter Hammel Kreds. Det vil betyde at Haveselskabet Favrskov er på forkant med de organisatoriske ændringer i foreningen Haveselskabet, som forventes godkendt den 22. april 2023.

Frivilligheden er en væsentlig faktor når der tales fremtidens organisering. Anne fra FrivilligCenter Favrskov berigede deltagerne med oplæg omkring frivillighed. Blandt andet -hvorfor bliver vi frivillige?

  • Af interesse behovet for at 'nørde'
  • Være en del af et fælleskab
  • Gøre noget for lokalsamfundet
  • For læring og videndeling
  • Til glæde for en selv ved at være aktiv for andre

Der lægges op til etablering af to aktivitetsgrupper, og tak til alle deltagerne for de mange bidrag både i 'Idekassen' og på post-it som blev drøftet livligt.

Der blev blandt andet foreslået plantemarkeder, havegrupper, steder til åbne haver og andre arrangementer, kurser i pileflet og betonstøbning, foredrag og etablering af urtehaver på offentlige steder - og utroligt mange andre gode projekter.

Håbet er, at mange ønsker at blive en del af de to aktivitetsgrupper i det nye Haveselskabet Favrskov og meget gerne med repræsentation fra hele kommunen..

Du  har mulighed for at gense dias-præsentationen fra aftenen her

praesentation_-_nytaarskur_den_11._januar_2023.pptx

Tusind tak og på gensyn til generalforsamlingen den 7. februar 2023