Gå til hovedindhold
Fra Hannu Sarenströms tidligere have på Kinnekulle i Sverige.
Fra Hannu Sarenströms tidligere have på Kinnekulle i Sverige.
Cph Garden 2019

Hannu Sarenström

Den kendte svenske haveforfatter og madguru Hannu Sarenström står bag en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.
25. januar 2019

Hannu Sarenström står bag en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019.

Hannu er særligt kendt for sin have ved Kinnekulle i Sverige og for sine bøger om haver og mad. Han er for nyligt flyttet fra Kinnekulle til Langeland for at starte på en frisk med en ny have og et nyt perspektiv. Herfra vil han fremover drive sin forfatter- og kursusvirksomhed.

Hannu Sarenstrøm

Hvad bliver temaet i din showhave - og hvorfor?

"Min showhave vil det være en fortolkning af mit nye haveliv. Personlighed er vigtigt for mig."

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"For mig er følelsen i haven det vigtigste. Haven kan være moderne eller klassisk, men atmosfæren er det vigtigste. Det skal være dejligt at opholde sig i en have"

Hvilke planter vil især være i fokus?

"Ha, ha, Klog af egne erfaringer lover jeg ikke nogle bestemte planter. Men selvfølgelig vil der være stauder i smukke kombinationer. Jeg vil inspirere publikum til at skabe smukke blomstrende bede derhjemme."

Hvad er dit særkende som havedesignere?

"Jeg tror, at min ”signatur” er en følelse af natur - selv om haven er en klar konstruktion. Jeg syntes, det er vigtigt, at en showhave også er realistisk. At de planterne, der er brugt, faktisk blomstrer i den tid, de skal blomstre, og at det er muligt at gøre haven efter hjemme i sin egen have."

Hvorfor vil du gerne være med ved Cph Garden 2019?

"I Sverige har jeg lavet mange udstillinger og showhaver, og nu da jeg er flyttet til Langeland, var det uimodståeligt at takke ja til Cph Garden. Jeg vil naturligvis gerne være en del af den danske havekultur, og jeg ser jeres invitation som en velkomst hilsen fra jer til Danmark."

Få HAVEN i april

I denne måned byder magasinet på stort tema om klatreplanter. Skønne reportager. Travlhed i køkkenhaven. Opskrift på en spiselig krukke. Haven netop nu og meget mere. Få 5 numre for 345 kr. – lige til foråret.