Gå til hovedindhold
Rosmarin
Rosmarin. Foto: Gusta Clasen
Artikel for alle

Har rosmarinen overlevet?

Rosmarin er en stedsegrøn busk, som kommer fra varmere himmelstrøg. I ikke alt for hårde vintre kan de dog overleve den danske vinterkulde og fugt, hvis de står i veldrænet jord på et beskyttet voksested med læ.
Ann Lilja - 

Du kan tjekke, om der stadig er liv i rosmarinplanten ved at kratte forsigtigt i barken. Hvis der er friskt, grønt ved nedenunder barken og hvis kvistene stadig virker faste og bøjelige, så er der stadig liv i planten.

Er veddet derimod tørt og dødt og kan du knække kvistene let, så er planten formentlig død. Men tjek også længere nede på planten. Hvis der er grønt under barken her, kan du få gang i planten igen ved at skære den tilbage til der, hvor der er friskt og levende ved. Rosmarin kan nemlig godt bryde fra gammelt ved.
 

Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.