Gå til hovedindhold
Hasselnødder
Foto: Jeanette Roust Thysen
Artikel for alle

Hasselnødder

Drømmer du om at dyrke dine egne nødder, så er efteråret ideelt til at plante.
Jeanette Roust Thysen - 
10. oktober 2013

Hjemmeavlede hasselnødder er en udsøgt delikatesse, der både er lækre at spise hele og som drys på salater, kød og desserter. 

Hassel er en nem afgrøde, der trives i de fleste egne af landet. For at få et godt udbytte bør du plante mindst tre forskellige sorter, medmindre du har vilde hasselbuske i nærheden, som alternativt kan sikre bestøvningen. Troldhassel, Corylus avellana ‘Contorta’, der vokser i mange haver, er også en fortrinlig bestøver. 

Gode hasselsorter

Den forædlede storfrugtede hassel C. maxima ‘Lambert’s Filbert’ er den mest dyrkningsværdige sort herhjemme. Den er sund og giver et stort og regelmæssigt udbytte og kan anbefales at plante som hovedsort sammen med de ligeledes storfrugtede ‘Waterloo’, ‘Halleske Kæmpe’ og ‘Cosford’ som bisorter. 

De bedste af disse storfrugtede typer kan faktisk give op til ni gange flere nødder end de billigere, vilde, frøformerede hasler. 

Plant lunt og solrigt

Blot du planter dine hasler på en solrig og læfyldt plads i ly for hård frost og planter dem i en jord med en stabil vandforsyning gennem vækstsæsonen, kan du høste dine første hasselnødder efter et par år.

 
Annonce