Gå til hovedindhold
Åben Have

Stor land-og byhave i Mejdal

Stedet er et nedlagt landbrug på 6 ha. der grænser op til land på den ene side, og by til den anden side.

Hunde er velkomne

Mad må medbringes

Haven er handicapvenlig

Pris 
20 kr. pr. person. Børn gratis adgang.
Medlemspris 
20 kr.
Beskrivelse af haven 

Beskrivelse af haven (Prins Buris Vej 71, Mejdal, Holstebro)
Haven er delt op i tre enheder, en prydhave, en markhave og en skovhave. Markhaven er en stor græsplæne med små "øer" af beplantninger.
I land- og skovområdet er der anlagt græs stier der fører ud i et skønt naturområde. På skovstierne er der placeret bænke med små sentenser der giver stof til eftertanke.
Naturområdet, som er et fredet område, er der et vådområde med et rigt dyreliv i form af rådyr, fasaner, harer og forskellige fuglearter, herunder også rovfugle.
Ejeren, og tre søskende, overtog ejendommen i 2009 efter moderens død i november 2008. Nuværende ejer var den eneste, af de fire søskendebørn, der ønskede at køre ejendommen videre.
Staldbygningen blev nedrevet, og der blev bygget nyt stuehus på stedet, som stod færdigt i 2010. Marken der grænser op til det nye stuehus, er blevet omdannet til en stor græsplæne med træer og mange små beplantninger. Denne del af haven kaldes markhaven.
Den gamle have, der ligger foran det gamle stuehus, nu kaldet udbygning, havde masser af gamle store træer der skyggede i haven. Ca. 80 af disse træer blev fældet, hvilket gav masser af lys og sol til den øvrige beplantning i den del af haven. Græsplænen blev omlagt, hvor der samtidigt blev lavet et vandhul med Dunhammer og andre sump-planter til glæde for frøer- og fuglelivet i haven.
Den gamle have har altid været meget velholdt op igennem årene af den nuværende ejers mor, som havde den store have som sin hobby. Hendes energi i haven blev beundret af de mange der går tur i området. En fryd for øjet, hvilket mange har givet udtryk for. En status, som den nuværende ejer (sønnen) føler sig forpligtig til at leve op til og føre videre. Interesse for havens mange glæder og gøremål har han heldigvis arvet fra sin mor,- at han så er så heldig at hustruen også har haven som sin store passion, er jo bare lykken.
Ejerens mor passede selv sin store have uden fremmed hjælp, dog lejede hun en havemand til at slå plænen, inden hun slap livets tøjler i 2008 i en alder af 93 år.
Denne have, med de mange terrasser (8), er absolut et besøg værd.
Tag madpakke- og drikkevare med og nyd haven fra en af de mange terrasser med bord og stole hvorfra man kan nyde bestemte udsnit af haven.
Er man mere til den frie natur, så slap af på en af de mange bænke langs skovstierne. Herfra kan man kan nyde skov og mark, og måske være heldig at et stykke vildt kommer forbi.
Besøgende med hunde, bedes holde denne i snor af hensyn til andre besøgende, og ikke mindst dyrelivet i området.

Adresse 
Prins Buris Vej 71
Mejdal
7500 Holstebro
Kontakt 
Bjarne M. Vestbjerg
5362 8266