Gå til hovedindhold
Udsnit af perspektivtegning af showhaven "Havedrømme til alle"
Udsnit af perspektivtegning af showhaven "Havedrømme til alle"
Cph Garden 2019

Havedrømme til alle

Hannu Sarenström står bag showhave "Havedrømme til alle" ved Cph Garden 2019.
25. januar 2019

Den kendte svenske haveforfatter og madguru Hannu Sarenström står bag showhaven "Havedrømme til alle", som er en af de 8 showhaver ved Cph Garden 2019. Haven anlægges i samarbejde med Elite Anlæg. 

Hannu er særligt kendt for sin have ved Kinnekulle i Sverige og for sine bøger om haver og mad. Han er for nyligt flyttet fra Kinnekulle til Langeland for at starte på en frisk med en ny have og et nyt perspektiv. Herfra vil han fremover drive sin forfatter- og kursusvirksomhed.

Hannu Sarenström vil med sin showhave slå et slag for kolonihaven, hvor der skal findes plads til alt på et lille område. Køkkenhave, drivhus og i centrum et større område til at slænge sig og slappe af, omgivet af englignende beplantning med blomstrende stauder, buske og træer.

Hannu Sarenstrøm

Havedesign: Hannu Sarenström

Vi har bedt Hannu Sarenström om at svare på fem spørgsmål om sin showhave:

Hvad bliver temaet i din showhave - og hvorfor?

"Min showhave vil det være en fortolkning af mit nye haveliv. Personlighed er vigtigt for mig."

Hvad kan publikum forvente af showhaven?

"For mig er følelsen i haven det vigtigste. Haven kan være moderne eller klassisk, men atmosfæren er det vigtigste. Det skal være dejligt at opholde sig i en have."

Hvilke planter vil især være i fokus?

"Ha, ha, Klog af egne erfaringer lover jeg ikke nogle bestemte planter. Men selvfølgelig vil der være stauder i smukke kombinationer. Jeg vil inspirere publikum til at skabe smukke blomstrende bede derhjemme."

Hvad er dit særkende som havedesignere?

"Jeg tror, at min ”signatur” er en følelse af natur - selv om haven er en klar konstruktion. Jeg syntes, det er vigtigt, at en showhave også er realistisk. At de planterne, der er brugt, faktisk blomstrer i den tid, de skal blomstre, og at det er muligt at gøre haven efter hjemme i sin egen have."

Fra Hannu Sarenströms tidligere have på Kinnekulle i Sverige.

Hvorfor vil du gerne være med ved Cph Garden 2019?

"I Sverige har jeg lavet mange udstillinger og showhaver, og nu da jeg er flyttet til Langeland, var det uimodståeligt at takke ja til Cph Garden. Jeg vil naturligvis gerne være en del af den danske havekultur, og jeg ser jeres invitation som en velkomst hilsen fra jer til Danmark."

Bliv medlem og få rabat på din billet til Cph Garden

Prisen er 125 kr. pr. dag for medlemmer af Haveselskabet. Du sparer 75 kr, - og du kan købe op til 4 billetter til medlemspris.